Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum s-a stabilit ora la care să vorbească Cioloş în Parlament. „Ştim că bioritmul colegilor noştri, deşi programul începe de la 14.00, îi îndeamnă să vină pe la 15.00“

3
18 Sep 2016 14:23:23
Autor: Sebastian Zachmann
Călin Popescu Tăriceanu şi Dacian Cioloş
Călin Popescu Tăriceanu şi Dacian Cioloş

Ora la care premierul Dacian Cioloş va vorbi luni în Parlament despre starea economiei a fost stabilită în funcţie de lenea senatorilor şi deputaţilor.

Guvernul a solicitat ca şedinţa Camerelor reunite de luni, în cadrul căreia premierul Dacian Cioloş va trebuie să prezente starea economiei, la solicitarea PSD, să aibă loc cu o jumătate de oră mai devreme, la ora 14.00, în condiţiile în care luni este programată şedinţă de Guvern la ora 9.30, iar premierul pleacă spre New York la ora 17.00.

Grupurile parlamentare PSD şi PNL au cerut ca premierul să fie convocat la ora 14.30, în timp ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus ca acesta să fie chemat mai devreme, astfel încât Dacian Cioloş să nu stea cu "sufletul la gură" pentru că pierde avionul.

"Domnule preşedinte (Călin Popescu Tăriceanu-n.r.), este o propunere foarte bună. Noi, luni, avem şedinţă de Guvern. În considerarea faptului că premierul pleacă la ora 17.00 la New York, am aprecia dacă ora 14.00, cea propusă de dumneavoastră, ar fi şi ora care va fi votată de către Birourile permanente. Deci, ora 14.00 este o oră la care premierul are toată disponibilitatea să participe", a explicat ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Ciprian Bucur.

Reprezentantul PNL, senatorul Cristian Rădulescu, a intervenit argumentând că "în cel mai bun caz" aleşii vor veni la muncă în jur de ora 14.30 şi ar fi păcat să rateze şedinţa pentru că este "o dezbatere interesantă pentru toată lumea". "Ştim că bioritmul colegilor noştri, deşi programul începe de la ora 14.00, îi îndeamnă să vină pe la ora 15.00, în cazul că vin. De aceea, pentru a fi mai multă prezenţă la o asemenea prezentare interesantă şi ţinând cont şi de faptul că diverse grupuri parlamentare au şi alte activităţi – cum ar fi PNL-ul, pe la ora 13.00 –, poate n-ar fi rău să rămână 14.30. Să apucăm să terminăm şi noi şedinţele şi să vină şi colegii care, după cum ştim, cu regularitate, ajung, într-un caz bun, la 14.30. E o dezbatere interesantă pentru toată lumea", a pledat Rădulescu, potrivit stenogramei şedinţei. 

El a fost susţinut de liderul deputaţilor PSD, Florin Pâslaru: "Având în vedere că solicitarea a venit din partea Grupului parlamentar PSD, şi noi vă rugăm să-l invităm pe domnul premier Dacian Cioloş la 14.30, având în vedere că ceea ce am solicitat dânsului este de interes major şi cred că la 14.30 numărul colegilor senatori şi deputaţi va fi, eu ştiu, impresionant mai mare în sală".

"Bine. Dacă asta este ora care pare cea mai convenabilă – eu mă gândisem să avem timp mai mult la dispoziţie –, rămâne 14.30. 19 septembrie, da?", a conchis Tăriceanu.

Potrivit programului aprobat de Birourile Permanente reunite, prim-ministrul i se rezervă 30 de minute, pe care le utilizează la începutul şi la sfârşitul dezbaterilor, iar grupurile parlamentare de la Cameră şi Senat au alocat timp maxim corespunzător cu numărul membrilor lor-PSD, 32 de minute; PNL, 27 de minute; ALDE, 7 minute, UDMR, 4 minute; minorităţi naţionale, 3 minute.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

TMC
18.09.2016, 15:24:16

Penibil! Lupul joaca rolul baiatului bun si civilizat. Stim cu totii ca Ciolos este mielul invitat la ospatul lupului ! Ce atata teatru ieftin si penibil? Locul vostru este la zdup nu la tras la raspundere un guvern tehnocrat care a salvat fundurile politrucilor !

+1 (1 vot)
Nicolai Barbulescu
19.09.2016, 07:49:52

Bioritmul colegilor stresati de munca grea din parlament nu li se ofera SIESTA dupa o masa copioasa pe care nu o meritau sustinuta o parete din bugetul statului,munca lor grea rasplatita cu pensii speciale la care nu contribuiesc ne arata lacomia lipsa de respect fata de poporul care le fiinateaza viata de huzur si inbuibare,inbogatire etc.sunt atat de stresati ca nu reusesc de ani sa voteze legi vitale pentru tara si UE prin lipsa din parlament preocupati de afacerile personale.

ro-lari
19.09.2016, 20:32:50

Inca o dovada ! Ca Tariceanu este cerebral si constructiv dar si atent cu ... opozitia ! O rara avis printre ... cine vreti voi ...

Modifică Setările