Cum au sărbătorit 1 Mai liderii politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea a sărbătorit cinci ani de UNPR în Piaţa Obor FOTO Facebook
Gabriel Oprea a sărbătorit cinci ani de UNPR în Piaţa Obor FOTO Facebook

De 1 Mai, preşedintele Klaus Iohannis a plecat la Sibiu, pentru a petrece Ziua Muncii alături de soţia sa, Carmen Iohannis, în timp ce premierul Victor Ponta s-a aflat la mii de kilometri distanţă de România, mai exact în ţările arabe, unde face un turneu de o săptămână. De 1 Mai, vicepremierul Gabriel Oprea a dat o petrecere cu mici şibere în Piaţa Obor.

Premierul Victor Ponta face o vizită oficială în Arabia Saudita, Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite în perioada 29 aprilie - 5 mai, unde este însoţit de socrul sau, senatorul Ilie Sârbu, de fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu şi de alţi patru senatori. Ponta a postat mai multe fotografii  de la Riad, acolo unde s-a întâlnit cu regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al Saud, şi cu ministrul Comerţului.

Din Arabia Saudită, Ponta  le transmite românilor mesaje pe Facebook. „Astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, gândurile noastre se îndreaptă către cei care prin eforturile lor ajută la construirea unei Românii moderne şi respectate. Mulţumesc românilor care construiesc, prin munca lor, o ţară puternică! Vrem să continuăm pe aceeaşi linie: să reducem TVA, să continuăm reducerea CAS, să reducem cota unică, să promovăm o lege a salarizării, să continuăm creşterea salariului minim, să aplicăm măsuri şi strategii pentru incluziunea socială, creşterea ocupării în rândul tinerilor şi reducerea sărăciei“, promite Ponta.


Întrevederea lui Ponta cu Regele Arabiei Saudite FOTO Facebook

Dacă premierul se plimbă prin ţările arabe în prejma Zilei de 1 Mai, preşedintele Klaus Iohannis a plecat la Sibiu, acolo unde trage în fiecare sfârşit de săptămână.

ponta arabia saudita

Succesoarea sa la scaunul de lider PNL, Alina Gorghiu, anunţă că sărbătoreşte 1 Mai prin muncă, în biroul său din sediul PNL. „Sunt absolut superbe orhideele de la mine din birou. Ca să vedeţi că sunt şi liberali care sărbătoresc prin muncă de 1 Mai“, este mesajul lui Gorghiu care însoţeşte poza cu orhideele.


Florile din biroul Alinei Gorghiu FOTO Facebook

alina gorghiu 1 mai


Vicepremierul Gabriel Oprea, care a preluat atribuţiile premierului pe durata şederii sale în ţările arabe, a lăsat deoparte pentru o zi treburile ţării şi s-a ocupat mai mult de activitatea de partid. Conducerea UNPR a marcat în Piaţa Obor cinci ani de la înfiinţarea partidului, sărbătorind printr-o manifestaţie cu discursuri politice, muzică populară, viţei la proţap, mititei, fasole cu ciolan şi bere. La manifestaţie au participat aproximativ 20.000 de membri ai UNPR, care au venit îmbrăcaţi cu tricouri de culoare roşie, având inscrispţionate sigla UNPR - vulturul, „România, interesul naţional“.


FOTO Facebook

„Au spus că suntem un partid de generali. Da, au dreptate, că am câştigat toate bătăliile şi nu am dat bir cu fugiţii. Drumul nostru nu a fost uşor, a fost greu, am mers înainte şi am trecut toate obstacolele. Nimeni nu ne-a dat ceva de-a gata, nu ne-a ajutat cu nimic şi am devenit un partid important în România, care se ţine de cuvânt“, le-a spus participanţilor Gabriel Oprea. Liderul UNPR îi este aproape lui Victor Ponta, dar şi lui Klaus Iohannis. „Suntem un partid construit în jurul interesului naţional. Stabilitatea politică şi guvernamentală înseamnă interesul naţional. Proiectele noastre: taxa de solidaritate, taxarea marilor averi şi votul de la 16 ani sunt de interes naţional. Sprijinim Guvernul Ponta, dar, în acelaşi timp, şi pe preşedintele nostru, Klaus Iohannis“, a mai spus Oprea.

unpr 1 mai



De 1 mai, senatorul Mircea Geoană, preşedintele PSRO, partid care tocmai a bătut palma cu PNL  împotriva Guvernului Ponta, s-a rezumat doar să transmită un mesaj care să amintească de originile Zilei de 1 Mai. „Ziua de 1 Mai reprezintă sărbătoarea unei cauze, a unei valori. Astăzi aniversăm moştenirea lăsată de cei 12 muncitori americani, ce au protestat, la Chicago în 1886, pentru ceea ce acum ni se pare firesc – o zi de muncă de opt ore şi condiţii decente de muncă. De ziua muncii, în numele PSRO, ţin să le mulţumesc părinţilor şi bunicilor noştri pentru ceea ce au făcut pentru noi. Munca îşi pierde valoarea adevărată atunci când ea nu ne asigură un trai demn, atunci când nu mai avem motivaţie“, a trasnmis Geoană, pritr-un comunicat de presă.

unpr 1 mai
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite