Cum serbează aleşii neamului eliberarea de comunism: dându-şi pensii nesimţite

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă mai era nevoie de o dovadă vie că nomenklatura nu şi-a schimbat năravurile, ea a venit în aceste zile. În timpul comunsimului aveam aparatul de partid (PCR), pilele, rudele şi cunoştinţele acestuia, care beneficiau discreţionar de avuţia ţării şi de banii bugetului, acum avem aceeaşi situaţie, cu deosebirea că nu se mai numeşte nomenklatură, ci clientelă politică.

Ce altceva sunt primarii, preşedinţii de Consilii Judeţene, aleşii locali, parlamentarii şi toţi cei care beneficiază de privilegii nesimţite? Noua nomenklatură!

Aceste bonusuri nelegale şi nemeritate depăşesc cadrul legal şi constituţional pentru că nu se bazează pe contribuţii la fondul de pensii.

Nici nu se pot numi pensii speciale,  sunt pomeni pe care şi le auto distribuie majoritatea parlamentară, din banii cetăţenilor. Nici măcar nu ne-au întrebat dacă suntem de acord, sau nu.

Alocarea de resurse privilegiate, pe tot restul vieţii, încalcă legea pensiilor bazată pe contributivitate şi Constituţia, care la  ARTICOLUL 16 spune:

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Într-adevăr, nimeni nu este mai presus de lege, cu excepţia nomenklaturii, care nu vrea  să respecte legea şi Constituţia.

Este călcat în picioare şi principiul solidarităţii. În timp ce sute de mii de profesori, funcţionari amărâţi, agricultori, îşi duc viaţă de la o lună la alta, nomenklatura cumulează pensiile normale cu cele speciale, nemaivorbind de încălcarea legilor care au axfisiat DNA cu zeci de mii de dosare, de cel mai penal parlament din câte s-au perindat până în prezent.

Este călcat în picioare şi principiul performanţei din care ar trebui să rezulte veniturile.

Ce performanţă fac parlamentarii care habar n-au ce votează, urmăresc  degetul ridicat al liderului de grup parlamentar şi votează legi care apoi sunt respinse de CCR sau de guvern? Dar când votează legea câinilor de la stâne şi se trezesc apoi cu mii de ciobani la porţile parlamentului? Dar când muncesc 2-3 zile pe săptămână, cu 3 luni de concediu plătit pe an?

Sigur, există şi excepţii, dar cu câteva flori nu se face un parlament adevarat.

Performanţa parlamentarilor se măsoară într-un sistem legislativ extrem de stufos, redundant, şi adeseori contradictoriu, în care cu greu se orientează oamenii de rând.

Şi pentru „performanţa” ăsta îşi mai dau şi pensii nesimţite.

Unde greşeşte fundamental noua nomenklatură. 

Electoratul nu uită şi nu iartă. Nu mai este cel inert de acum 10-15 ani.

Am văzut această nouă atitudine pe 16 noiembrie 2014, apoi în noaptea când a fost gonit guvernul Ponta, la reacţiile generate de grozăvia de la Colectiv.

Acelaşi electorat va taxa cum se cuvine noua nomenklatură în 2016, cu ocazia alegerilor locale şi generale.

Stimaţi nomenklaturişti. V-aţi dat foc la valiză!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite