Cum a sfidat Carmen Dan aleşii Opoziţiei din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitată să fie audiată în Parlament pe tema violenţelor din 10 august, de la protestul diasporei, ministrul de Interne, Carmen Dan, a evitat să răspundă întrebărilor puse, invocând faptul că evenimentele de atunci sunt cercetate de Parchetul General.

„Pot preciza că ulterior datei de 10 august, la nivelul Jandarmeriei s-a declanşat o anchetă internă pentru verificarea eventualelor abateri. Aceste verificări interne s-au suspendat imediat ce Parchetul a început instrumentarea dosarului“, a declarat Carmen Dan când a fost întrebată dacă numeroasele imagini în care apar jandarmi care bat oameni nu arată că au avut loc încălcări ale drepturilor omului.

În momentul în care s-a insistat pe faptul că o parte a jandarmilor au fost foarte violenţi, Carmen Dan le-a transmis celor din comisia care o audia că trebuiau să fie mai atenţi la intervenţia ei de săptămâna trecută din plenul Camerei Deputaţilor. În plus, aceasta le-a transmis că ea nu e cea care stabileşte vinovăţii şi le-a bătut o brazul celor din Comisia pentru drepturile omului că se intereasează doar de soarta civililor agresaţi în 10 august, dar nu o întreabă şi de starea jandarmilor răniţi.

O atitutudine asemănătoare cu a lui Dan a fost şi cea a Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române. Întrebat de deputatul Adriana Săftoiu de ce un protestatar a fost bătut deşi i-a spus unui jandarm că se duce spre casă şi nu arăta că ar fi în vreun fel violent sau conflictual,  Paraschiv a precizat: „Cel care a dat bastoanele nu e omul meu“. „Omul în alb“, aşa cum a fost numit după protest, a subliniat că el nu ştie nimic nici de jandarmii care au scos patru turişti israelieni dintr-un taxi şi i-au bătut. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite