Cum şi-au împărţit partidele al doilea lot de sinecuri. PSD şi-a trimis trei oameni la Curtea de Conturi pe salarii de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul a votat noua conducere a Curţii de Conturi şi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, instituţii unde partidele şi-au trimis reprezentanţii nu neapărat pe criteriul competenţei, ci mai ales pe cel al recompensei pentru activitatea lor politică, cel mai cunoscut exemplu fiind cel al Niculae Bădălău, baron PSD de Giurgiu, instalat vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Partidele parlamentare şi-au negociat la sânge locurile şi oamenii pentru două instituţii în care funcţiile de conducere sunt bine plătite. Lupta politică s-a dat mai ales pentru Curtea de Conturi, acolo unde până la urmă funcţia de vicepreşedinte al instituţiei, dar doar până în 2023, i-a revenit lui Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, cel care lunar ar urma să încaseze circa 5.500 de euro.

PSD l-a trimis vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul instituţiei pe Niculae Bădălău, un politician pe care pregătirea profesională nu-l recomandă, dar care a fost recompensat cu o asemenea funcţie de Marcel Ciolacu pentru a nu-i face probleme la Congresul PSD, susţin surse politice. Aproximativ 5.000 de euro ar urma să câştige lunar Bădălău în următorii nouă ani.

PSD a trimis trei aleşi la Curtea de Conturi

Marcel Ciolacu a mai trimis doi parlamentari PSD pentru funcţia de consilier în cadrul Curţii de Conturi, pe Ion Călin, fost baron de Dolj, economist din perioada comunistă, şi pe Sorin Lazăr (deputat de Buzău). Ultimul menţionat, deputat la primul mandat, este unul dintre apropiaţii liderului interimar al PSD. 

Liberalii au trimis-o la Curtea de Conturi pe vicepreşedinta CJ Arad, Claudia Boghicevici. Aceasta a fost deputat pentru două mandate şi ministru al Muncii în Guvernul Ungureanu. Şi UDMR a negociat o funcţie pentru Deszo-Csongor Attila.

USR a fost singurul partid care nu a recompensat cu o funcţie bine plătită un om de partid. Astfel, în urma unei competiţii de CV-uri, USR-iştii l-au susţinut pentru o funcţie de consilier la Curtea de Conturi pe Adrian Popa, consultant financiar cu aproape 15 ani de experienţă în bankingul pentru IMM-uri, cu studii de specialitate în Statele Unite. De asemenea, pentru CNCD, USR a ales-o pe Cătălina Olteanu, o persoană cu experienţă în domeniul apărării drepturilor omului şi a combaterii discriminării.

Csaba Asztalos rămâne şef CNCD

Noii membri ai Consiliului pentru Combaterea Discriminării, unde vor primi lunar circa 2.000 de euro, sunt Adrian Diaconu (PSD), Horia Grama (PSD), Csaba Asztalos (UDMR), Cristian Iura (PNL), Mariana Moţ (PNL), Claudia Sorina Popa (PNL) şi Cătălina Olteanu (USR). Deşi iniţial PSD l-ar fi susţinut pe Adrian Diaconu pentru şefia instituţiei, în urma negocierilor cu UDMR s-a ajuns la concluzia să fie menţinut ca preşedinte tot Csaba Asztalos, potrivit unor surse politice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite