Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum văd liderii PSD din ţară excluderea lui Şova, Geoană şi Vanghelie din partid: „Sancţionarea lui Geoană îl transformă într-un veritabil om politic“

9
28 Nov 2014 16:47:30
Autor: Corespondenţi „Adevărul”
Cătălin Cherecheş, Adrian Solomon, Daniel Savu
Cătălin Cherecheş, Adrian Solomon, Daniel Savu

Social-democraţii s-au reunit, joi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) şi, după o şedinţă care a durat mai bine de şase ore, au votat să-i excludă din partid pe Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova. „Adevărul“ vă prezintă modul în care liderii PSD din ţară văd aceste excluderi.

VASLUI. Deputatul Solomon despre excluderile din PSD: „A fost o decizie corectă”

Liderul social-democraţilor din Bârlad, deputatul Adrian Solomon, nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume după întrunirea de joi a Comitetului Executiv Naţional: “Lucrurile trebuie să se schimbe în interior apoi să ajungă la televizor”.

Deputatul PSD Adrian Solomon este întru-totul de acord cu excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Dan Şova şi mai ales cu cea a lui Marian Vanghelie. Potrivit lui, rezultatele obţinute în urma alegerilor din 16 noiembrie îi obligau pe social-democraţi să se replieze.

„Ce să mai comenteze liderii din teritoriu? Au partiipat cu toţii la CExN şi au votat pentru excludere. Când 80 de oameni au votat pentru excludere şi doar doi s-au opus, se înţelege de la sine ce cred cei din teritoriu. Hotărârea este corectă şi a fost luată la momentul potrivit. Ceilalţi au timp să-şi revină. Hotărârea este corectă şi trebuia luată. E firesc ca lucrurile să se întâmple în interior şi apoi să ajungă la televizor”, a spus, pentru “Adevărul”, Adrian Solomon, preşedintele PSD Bârlad.

ZALĂU. Lider PSD Sălaj: „Mircea Geoană, responsabil de un posibil complot pentru demiterea lui Victor Ponta”
 
Prim-vicepreşedintele PSD Sălaj, deputatul Iuliu Nosa, consideră că răsunătoarele excluderi din Partidul Social Democrat, produse după şedinţa Comitetului Executiv de joi, 27 noiembrie, sunt consecinţa ”lucrurilor nepotrivite” pe care le-au făcut cei trei importanţi lideri social-democraţi excluşi.
 
Excluderea lui Mircea Geoană, a lui Marian Vanghelie şi a lui Dan Şova, produsă în urma Comitetului Executiv al PSD de joi, 27 noiembrie, ar fi, în opinia social-democratului Iuliu Nosa, deputat în Parlamentul României şi prim-vicepreşedintele PSD Sălaj, o consecinţă a acţiunilor şi declaraţiilor pe care aceştia le-au avut în ultima perioadă.
 
”Eu nu am luat parte la şedinţă, aşa că pot să spun doar că, în nume personal, sunt convins că aceste excluderi au la bază lucrurile nepotrivite pe care cei trei le-au spus sau le-au făcut în ultima perioadă”, ne-a declarat deputatul.
 
BACĂU. Social democraţii băcăuani susţin decizia  Comitetului Executiv Naţional al PSD în privinţa excluderii lui Mircea Geoană, a lui Marian Vanghelie şi Dan Şova
 
Organizaţia Judeţeană PSD Bacău sprijină deciziile premierului Victor Ponta şi ale Comitetului Executiv Naţional, care vizează excluderea din partid a unor lideri, care şi-au manifestat deschis nemulţumirea faţă rezultatul alegerilor prezidenţiale. 
 
„Opiniile lui Marian Vanghelie sunt acum ale unui domn care nu reprezintă în niciun fel Partidul Social Democrat“, afirmă deputatul băcăuan Cosmin Necula.
 
Decizia de excludere a lui Marian Vanghelie, Dan Şova şi Mircea Geoană nu a fost încă analizată în Comitetul Executiv Judeţean  Bacău al PSD. Cu toate acestea, opinia liderilor  băcăuani ai PSD este convergentă cu cea a partidului la nivel naţional.
 
„Excluderile hotărâte în Comitetul Executiv Naţional au fost votate cu o largă majoritate de liderii prezenţi la întâlnire. Au fost prezentate şi motivele. Am văzut declaraţiile făcute de Marian Vanghelie, care din punctul meu de vedere sunt incorecte. Putea să facă aceste declaraţii înainte de alegeri, mai ales că a vut posibilitatea să se exprime“, a mai spus Necula.
 
PLOIEŞTI. Daniel Savu, preşedintele interimar al PSD Prahova, despre excluderile din partid: “Este vorba despre o subminare a partidului din interior”
 
Daniel Savu, preşedintele interimar al PSD Prahova, consideră că excluderile din partid ale lui Marian Vanghelie, Dan Şova şi Mircea Geoană sunt cauzate de “o subminare a partidului din interior, atât înainte cât şi după pierderea alegerilor”
 
Daniel Savu şi-a făcut cunoscută poziţia în legătură cu excluderile de joi seară din partid într-o postare publică pe blogul danielsavu.ro, poziţie pe care şi-a menţinut-o şi pentru Adevărul Ploieşti, prin biroul de presă al organizaţiei judeţene. Daniel Savu a fost prezent joi seară la şedinţa de analiză a PSD de la Bucureşti.
 
“PSD a decis ieri să nu mai accepte menţinerea unor controverse, stări de presiune şi scandal în partid şi să-i înlăture pe cei care le-au generat, chiar şi după alegeri. Aşa se explică cele trei excluderi, care au captat mai mult atenţia presei. Trebuie să ştiţi că nu au reprezentat o prioritate în cele şase ore de dezbateri, dar au întrunit un vot aproape unanim. Nu a fost o competiţie pe funcţii, ci un semnal pentru o atitudine diferită. 
 
 
PSD a luat ieri primele măsuri de excludere din partid după eşecul din alegerile prezidenţiale în cadrul Comitetului Executiv al PSD. Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea a recunoscut că a votat pentru excluderea celor trei din partid, dar în acelaşi timp lasă să se înţeleagă că Dan Şova şi Mircea Geoană ar putea fi reprimiţi în partid.
 
“Eu am fost prezent la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, am votat pentru excluderile celor 3 din PSD, nu ca o analiză a rezultatelor alegerilor prezidenţiale, care nu au nicio legătură, ci pentru atitudinea pe care au avut-o după data de 16 noiembrie pe care, mai ales noi, cei din judeţe, am perceput-o ca un atac la adresa unităţii PSD. 
 
PSD are nevoie acum, mai mult ca oricând de unitate şi s-a considerat, având în vedere viziunile noastre diferite ale noastre, preşedinţii de organizaţii judeţene şi ale celor trei în cauză, avem atitudini diferite. Nu putem să avem un proiect comun. Ei cred că PSD trebuie să facă alte lucruri, noi credem că PSD trebuie să facă alte lucruri. 
 
 
Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, spune că deciziile luate joi de către conducerea centrală a partidului sunt corecte, cu atât mai mult cu cât au fost decise cu o largă majoritate. Mai mult, Căprar afirmă că filiala pe care o conduce nu va fi afectată.
 
Comitetul Executiv Naţional al social-democraţilor a decis sancţionarea lui Marian Vanghelie, Mircea Geoană şi Dan Şova.
 
Dorel Căprar crede că o astfel de decizie se impunea. „Decizia se impunea, iar aceasta a fost votată de un număr covârşitor de membri. Cred că a venit ca urmare a existenţei unor inadvertenţe în activitatea celor vizaţi. De asemenea cred că acţiunea nu trebuie să se oprească aici”, a declarat Dorel Căprar.
 
Acesta mai afirmă că filiala PSD Arad nu va fi afectată de această decizie şi nici nu se pune problema unor schimbări la nivelul organizaţiei pe care o conduce.
 
 
"Nu trebuie să ne grăbim să aruncăm cu vorbe grele pentru că e greu să le demontezi ulterior". Aceasta este părerea lui Dan Cristodor, liderul Organizaţiei Judeţene a PSD Călăraşi, referitoare la cele trei excluderi din partid şi la declaraţiile pe care le-au făcut colegii săi.
 
Cristodor spune că a votat pentru excluderea din rândurile partidului a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi a lui Dan Şova. "De-a lungul timpului, s-a tot discutat în cadrul partidului despre declaraţiile care se fac în public. Şi la Călăraşi, la noi la Organizaţie, e valabilă aceeaşi regulă. Nu e normal ca înainte să se ia o hotărâre, să se facă o analiză, să începem să criticăm", a precizat Dan Cristodor, în legătură cu "ieşirile" în presă ale colegilor săi despre rezultatul alegerilor prezidenţiale.
 
 

La acest material au participat Sabina Ghiorghe, Alina Pop, Mircea Merticariu, Dana Mihai, Rareş Moise, Bogdan Iancu, Ionela Stănilă. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Mug TheMug
28.11.2014, 17:39:03

M-ai intebati-i odata dupa ce nu mai e Ponta si Dragnea in Pta Victoriei. Sau rugati-ii sa va raspunda la aceeasi intrebare conectati toti la cate un poligraf. Sa nu credeti cumva ca a venit iar cutremurul cand or incepe acele alea sa se oscileze...Mi-e scarba de oamenii care mint cu nerusinare si in fata, mai ales cand se si vede de la o posta.

+5 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
28.11.2014, 18:22:09

Hi..hi..hi..! Pai ce era sa spuna mafiotii astia PSD-isti..?:)) Ca doar Ponta si Dragnea le baga cascavalul bugetar in gusa..! Nu..? La bulau cu toti netrebnicii astia de pesedisti penali si mincinosi..!

+6 (6 voturi)
Handicapat Mental
28.11.2014, 18:11:07

Chereches e un dictator local care planteaza panselute in Baia Mare. Lipsit de scrupule accepta orice ban care il promoveaza. Era PSD s-a terminat! Dorele te-ai compromis total!

+3 (3 voturi)
calu
28.11.2014, 18:51:05

Nise lichele profesioniste cu specializare in domenii ..... marca:coruptie,hotie,talharie.Ati jefuit tara pan'ati lasat-o in chilotei si aia gauriti,iar ca mergatori i-ati pus ...gumari.

+4 (4 voturi)
Jean Maurer
28.11.2014, 19:00:59

Pai ce puteau sa spuna aceste hahalere din teritoriu dupa ce au votat excluderea lui Geoana, Vanghelie si Sova ? Decizia de excludere i-a luat prin surprindere, chiar daca erau semnale in acest sens, si inca nu s-au repliat. Inca nu exista lideri mai puternici in teritoriu, adversari ai lui Ponta si Dragnea, in jurul carora sa se replieze. Demisia lui Ghita este o vrajeala ieftina ca sa arate cat de grava este situatia si cat de bine a procedat Ponta. Situatia este real grava, dar din cauza lui Ponta si Dragnea. Ponta mizeaza mult pe servicii pe care crede ca le are sub control prin tata socru care ocupa functia de general si anumiti sefi care au plecat din barca lui Basescu. Numai ca serviciile raman sub institutia prezidentiala, respectiv Johannis si lupta este mai mult decat deschisa. Si nu trebuie subestimat nici DNA-ul care are sprijin de la Johannis si cred ca si de la Basescu care nu trebuie considerat inca un politician expirat. Ponta inca nu realizeaza ce dimensiune are pierderea prezidentialelor pentru el si pentru PSD. Dupa parerea mea vor fi spulberati intr-un timp foarte scurt. Sa nu subestimam nici sforile care vor fi trase de Nastase, Iliescu si alti grei impotriva lui Ponta. Vom asista la mari surprize si la o decadere spectaculoasa. Asa sa le ajute Dumnezeu.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)