Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum vor aleşii  să dea lovitura de graţie Agenţiei Naţionale de Integritate: legea pe care o „coc“ în Parlament, semnată de un ministru

8
2 Dec 2014 19:46:46
Autor: Iulia Marin
Agenţia Naţională de Integritate FOTO Mediafax
Agenţia Naţională de Integritate FOTO Mediafax

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, dar şi alţi aleşi de la PSD, UNPR, UDMR şi PP-DD au depus un proiect de lege prin care modifică legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Aleşii propun ca legea să fie modificată, astfel încât o persoană declarată incompatibilă sau în conflict de interese să nu mai poată ocupa o funcţie, în cadrul aceleiaşi instituţii, timp de trei ani, relatează Hotnews. Concret, parlamentarii, vor ca incompatibilii să nu mai poată ocupa aceeaşi funcţie, dar să le permită să ocupe alte funcţii eligibile, contrar Deciziei CCR care stabileşte că sintgma “aceeaşi funcţie” le include pe toate cele eligibile.

Propunerea a fost înregistrată la Senat, iar la 24 noiembrie, Eugen Nicolicea a cerut de la ANI un punct de vedere şi, potrivit informaţiilor obţinute de Hotnews pe surse, ANI a răspuns că propunerea „urmăreşte diminuarea până la eliminare a sancţiunilor ce decurg din încălcarea regimului conflictului de interese şi incompatibilităţilor“.

Printre iniţiatori se numără Cosmin Necula, deputat PSD, Marton Arpad (UDMR), Ciprian Nica (vicepreşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor), Luminiţa Adam (PP-DD).

Propunerea vizează modificarea articolului 25 din lege, care va stipula, punctual: „2.1 Dacă persoana a ocupat functia de primar, viceprimar sau consilier local  nu mai poate ocupa niciuna dintre aceste functii pe o perioadă de 3 ani de la incetarea mandatului, fiind incompatibil cu aceste functii.

2.2 Dacă persoana a ocupat functia de presedinte al consiliului judetean, vicepresedinte al consiliului judetean sau consilier judetean nu mai poate ocupa niciuna dintre aceste functii pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului, fiind incompatibil cu aceste functii.

2.3. Dacă persoana a ocupat functia de deputat, senator sau parlamentar european nu mai poate ocupa  niciuna dintre aceste functii pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului, fiind incompatibil cu aceste functii.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

rolari
2.12.2014, 19:58:12

Da, pare logic, caci doar n'o sa le interzici sa se angajeze portari, de exmplu, in aceeasi institutie - o clarificare este necesara !

1 Gheorghe
2.12.2014, 23:38:55

Pai nu e logic deloc, ca nu poti enumera in lege toate functiile posibile interzise, plus cele care se vor inventa in viitor.

Liviu Bogoiu
2.12.2014, 20:38:42

Iar se joaca astia cu focul.

+1 (1 vot)
m lupascu
2.12.2014, 22:53:41

- crima organizata din parlamentul ilegitim 582/300

+1 (1 vot)
Carmen Florea
2.12.2014, 23:53:09

Tată,dar penalii astia chiar au piper in fund,nu se lasa,sunt terorizati. Astia au furat ca in codru, astia se credeau buricu' pamantului. 40 de talhari in parlament cu dosare penale, presedinti de judete ticsiti cu dosare, juma' din primari incompatibili, preainaltii turnatori in sutane putrezi de bogati, rugandu-se in masini de 80 mii euro ... niste escroci care nu muncesc... Iar prostimea ii voteaza,altora le pupa poala,iar ei impreuna o jupuiesc de-i zboara penele. De aia stiu ei unde , ce,cat si cum sa suga, pt ca n-ar face-o in Germania, Olanda, in lumea civilizata. Cum sa ai ca bugetar 13 case si terenuri nenumarate? Prostalai analfabeti milionari in euro la buget...

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)