Cum a votat tata cu Ponta şi cum s-a sinucis acesta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezidenţiabilii Victor Ponta şi Klaus Iohannis
Prezidenţiabilii Victor Ponta şi Klaus Iohannis

Ponta. Nu există o legătură directă între faptele de mai sus. Tatăl meu, vajnic membru PNL (via Partidul Alianţei Civice), un cetăţean super-onorabil, fără datorii morale sau materiale, cu toate cotizaţiile la zi, a pus ştampila pe Victor Viorel Ponta! Ponta, prin prelungirea mânuţei lui (ministrului educaţiei) tocmai a pierdut „alegerili". Aleluia! Să mă explic:

1.Tata, cu mâna lui. 

Liberal loial (poate chiar uşor fanatic), cetăţean model, a învăţat dânsul, începând din Duminica Orbului (20 Mai 1990), că dacă merge în jurul orei 14:00 la vot, nu e nimeni, e pustie secţia. În cartierul vechi, de lângă gara din Alba Iulia, oamenii - lume bună - votează dimineaţa, după slujbă, sau după-masa, la siestă. E, cumva, necuviincios sa mergi la vot la ora prânzului duminical...

Dar, ca un răsfăţat ce n-a stat la coadă niciodată, s-a dedulcit tatăl meu la năravul votului privat, şi dusu-s-a în 2 ale lunii să voteze pe la ora "doi" (cum zic sibienii, mai rar alţi ardeleni...). Fatal!

Exact în momentul în care-şi savura votul corect, cu al nostru, introducând tacticos (mi-l şi imaginez...) buletinul în urnă, liniştea patriarhală a secţiei nr.6 e stricată de o băbuţă solitară, de-a casei, după reacţia spontană a membrilor plictisiţi al distinsului prezidiu...Ceasul rău...

Preşedintele secţiei, către taică-meo: " Domnu' doctor, avem aici o doamnă bătrănă, o văduvă de război, care tot vine singură la vot, dar nu poate vota, biata de ea, nu vede, n-aude...are 94 de ani, săraca...cred că are şi Parkinson...Vă rugăm frumos, nu vreţi dumneavoastră s-o ajutaţi să voteze, că nouă ne cam interzice legea...?"...

(Cca. 5 min. mai târziu, în intimitatea cabinei de vot) Tata, cu ştampila în mâna dreaptă, cu stânga sustinând nonagenara: "Mătuşă, unde să pun ştampila? Băbuţa: pe VICTOR...VIOREL...PONTA...! (Maicăăă!!!)

...Şi iată cum a păcătuit tatăl meu, să-l ierte Dumnezeu! (Înainte de gândi negativ despre dânsul, domniile voastre ce-aţi fi făcut, zău aşa...?!)

2. Ponta, cu mâna ministrului său. Harakiri.

(...Dă-i guvernului mintea de pe urmă...) S-a gândit el, Guvernul, cum să mai reducă din amploarea manifestaţiilor populare (comparabile doar cu cele din '90-'92, în opinia mea). Şi un isteţ de pe acolo -trăiască famila lui!-, grăit-a: să trimitem studenţii în vacanţa! (Amin!)

Deci, dragi alegători, în România există trei zone electorale mari si late, bine delimitate. Nu, n-aţi ghicit, nu e vorba de Transilvania, Muntenia şi Moldova (să mă scuze oltenii...), ci de oraşele mari, oraşele mici şi mijlocii, respectiv mediul rural. În pofida unor hărţi şi păreri habarniste, Ponta nu a câştigat în ultimele două din zonele geografice pomenite, ci la ţară! Iar în oraşele mici si medii, doar pe alocuri...În majoritatea oraşelor adevărate (peste 100.000 de locuitori, să zicem) din toată ţara -cinste lor!-, Johannis a făcut regula!

Trimiţând acasă (adică fix în zonele "defavorizate" ) sute de mii de studenţi, cvasimajoritatea lor susţinători ai lui KJ, ca nişte autentici intelectuali ce (deja) sunt, ministerul cel inteligent nu face decât să trimită nişte "agenţi de influenţă" ai opozitiei (nu doar ai  ACL-ul!) în toată ţărişoara, taman acolo unde aceasta n-avea nicio şansă sa (mai) ajungă! Pfuai, nici Lenin, Stalin şi tot Kominternul, la un loc, n-au fost capabili de aşa ceva! 

Sunt doar trei variante (logic) posibile:

a. "Migraţia" aceasta nu are niciun efect electoral. Exclus! Primo, studenţii aflaţi în alte oraşe, de multe ori nu votează, din comoditate, sau din cauza obligativităţii (pt cei cu flotant) de a vota în secţii speciale, care adesea sunt la mare distanţă de locuinţa lor. Secundo, acasă fiind, cu secţii în proximitatea domiciliului, vor merge masiv la vot! 

b. Va creşte astfel numărul alegătorilor lui Ponta...:)))

c. Mulţi (mulţi!) dintre studenţi vor face tot felul de chestii de ultim moment pentru a-şi mai spăla oţâră din păcatul pasivităţii (aşa cum fac si eu acum...)...Îşi vor pisălogii părinţii, îşi vor manipula vecinii şi neamurile (scopul scuză mijloacele, serios...!), sau le vor ascunde buletinele bunicilor (atenţie dară, sa nu le arză, că nu-şi pot primi ditamai pensia fără ele!)... 

Dragi alegători disperaţi ce sunteţi (staţi liniştiţi, nu doar voi...), vă daţi seama cam câte zeci de mii de voturi, ce-ar fi mers aiurea sau deloc, vor merge pe calea cea bună, graţie nemărginitei inspiraţii a guvernanţilor noştri şi cât de greu va cântări vacanţa asta binecuvântată, în condiţiile în care alegerile astea sunt (oricum) "la mustaţă"..?!

Fie-mi gura aurită!

P.S. Dedic acest articol scumpului meu tată, cel mai bun român (şi nu numai) pe care-l cunosc, dorindu-i să nu-şi aniverseze ziua de naştere (în 4 Dec.) într-o ţară condusă de un fariseu...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite