articolul anterior articolul urmator

Cum vrea Iordache să pună căluşul în gura Opoziţiei. Studiu de caz: legile Justiţiei

20
7 Dec 2017 20:01:55
Autor: Sebastian Zachmann
Florin Iordache, într-o ipostază inedită: bătându--şi obrazul de ruşine
Florin Iordache, într-o ipostază inedită: bătându--şi obrazul de ruşine

20 Comentarii

Dorel Hepifanel
7.12.2017, 20:43:35

Bun, să ne înțelegem pe scurt (...că articolul se adresează maselor, nu? Ori maselor le vorbești pe înțeles :D ) În primul rând, ni se tot servește aia cu „PSD pune mâna pe justiție!!! Huoooo!” Întrebarea firească: cum sună amendamentele comisiei Iordache la legile justiției? Ni le puteți detalia? Sunt fioros de neconstituționale? Teribil de discreționare? Care sunt ele? Să ne luminăm și noi, cu mintea noastră, nu? În al doilea rând: când opoziția, de fapt parte din ea - USR, se folosește de o procedură flexibilă pe votul adăugării de amendamente unor legi, anume de a ridica 700 de amndamente absurde, a căror scop nu este de a duce la alcătuirea corectă a unei legi, ci la blocarea procedurii, atunci vorbim de ABILITATE. Când, de fapt, e un mod josnic, patetic și inapt de a te opune democrației. Dacă, tabăra adversă, PSD în cazul nostru, încearcă să se opună afluxuluide amnedamente ce au ca scop, blocarea procedurii constituționale și democratice (nu în mod totalitar sau în afara literei constituției), atunci ni se servește teoria „călușului pus în gura opoziției”! Iar eu, cel ce vă citește, ce ar trebui să cred? Nu cumva ar trebui să-mi pun ceva întrebări legate de demersul corect jurnalistic? Dar, vorba aia: „a se lăsa, monșer, a se lăsa!” :D

-5 (5 voturi)
silent warrior
7.12.2017, 20:55:34

Hepitanel Tu esti nou in bransa trolilor pesedisti, de aia vorbesti asa mult si prost ? Faci exces de zel prietene . De unde te-a adus Codrin la Adevarul ? Cine crezi tu ,ca sta sa citeasca ce scrie Hepifanel ,de la pesedeu ?

+2 (4 voturi)
varanulantenist
7.12.2017, 20:56:56

Dorel Hepifanel-Intreaba-te doua lucruri,de ce nu le-au dezbatut vreo doua luni,cu calm,cu argumente venite din toate partile,nu doar cele ale PSD si ale marelui UJR,o asociatie cu 40 de membri?.Apoi,DE CE nu trimit legile Comisiei de la Venetia,cel mai inalt for in materie de legislatie al Europei? Acolo sunt in jur de 70 de experti care ne puteau spune,fara echivoc,daca aceste legi sunt in acord cu MCV,cu legislatia uropeana. Te intreb inca odata,DE CE? Astept un raspuns competent,bineinteles.

+1 (1 vot)
Dorel Hepifanel
7.12.2017, 21:12:59

Dragonule de komodo, În primul rând, dacă binevoiești a te uita pe site-ul onor Ministerului Justiției și cauți proiectul pe Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, a Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară și a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, ai să descoperi că e pus în dezbatere, inclusiv publică, cu program de consultări cu tot, încă din octombrie 2016. În al doilea rând, dacă binevoiești a te uita la procedurile de completare a unei legi în parlament, ai să descoperi că cea aleasă prin vot, pentru această lege, în comisia juridică a parlamentului, este de procedură simplificată. (E o procedură dragă mai ales lui Băse și ai lui, vezi legile puhoi din 2010, votate noaptea, ca hoții :D ) Trei, Comisia de la Veneția are rol consultativ, iar asta pentru că, distinse domn, nu prea e voie să se intre peste ceea ce înseamnă suveranitate când e vorba de o națiune. Bine, poți să intri, dacă ești rus :D. Prin urmare, parlamentul ales democratic, prin vot liber și corect, decide ce și cum să facă, nu o terță comisie, cazul nostru. Nu că această comisie nu ar fi utilă... Am fost competent? :D

-4 (4 voturi)
Rapidulet
7.12.2017, 20:53:20

Acelasi Ciordache, dar nu se intoarce roata si va vedem pe toti unde va e locul, in frunte cu penalii Dragnea si Tariceanu! Cat credeti ca o sa mai folositi tara asta doar pentru voi. Pana si slugile voastre din psd/pcr care va voteaza o sa se sature de voi si de hotiile voastre. Realitatea ne arata ca ati crescut accize, taxe, preturile la carburanti, cursul valutar a luat-o razna, inflatie, birocratie, coruptie si tot ce va defineste de 30 de ani de cand furati Romania, hotie! Mars la tribunal, parlmanent penal! Nu vrem sa fim ca voi astia din psd/pcr o natie de hoti!

+3 (3 voturi)