De ce vrea Nicuşor Dan să desfiinţeze sectoarele Capitalei: Unele sunt aspiraţiile oamenilor din Cotroceni, altele sunt cele ale cetăţenilor din Rahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan

Nicuşor Dan, candidat în competiţia internă a USR pentru primăria Bucureşti, a anunţat că vrea desfiinţarea actualelor sectoare ale Capitalei şi restructurarea în funcţie de ”aspiraţiile cetăţenilor”. Nicuşor Dan a dat ca exemplu locuitorii din Cotroceni (cartier central) şi pe cei din Rahova (cartier periferic).

Întrebat de reporterul ziarului Bursa dacă e nevoie de o restructurare administrativă a Capitalei, în sensul desfiinţării primăriilor de sector, Nicuşor Dan a spus: ”Fără îndoială, da. Sectoarele sunt nefuncţionale. Principalul motiv este că decuparea lor nu este omogenă din punct de vedere al nevoilor pe care le au cetăţenii. De exemplu, unele sunt aspiraţiile oamenilor din Cotroceni şi altele sunt aspiraţiile cetăţenilor din Rahova, care împart aceeaşi administraţie publică de sector. Cei din Cotroceni, fiind mult mai puţini, vor fi mereu dezavantajaţi în faţa rezolvării problemelor administrative cu care se confruntă oamenii din Rahova sau Progresul. Sectoarele trebuie desfiinţate”.

Nicuşor Dan a mai spus că ”ar fi utilă decuparea pe cartiere şi stabilirea unei administraţii a acestor cartiere, în subordinea Primăriei Capitale, pentru ca să existe o legătură directă cu aşteptările cetăţenilor”.

Nicuşor Dan a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în ultimele luni a purtat mai multe discuţii cu membri din USR din fiecare sector şi că l-au încurajat să se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului la alegerile pentru primărie. Acesta a amintit totodată că şi Dan Barna şi-a exprimat susţinerea publică pentru candidatura sa, indiferent că va fi membru USR sau nu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite