Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum vrea să profite electoral d-na Dăncilă de tragedia de la Caracal

23
30 Jul 2019 08:52:01
Mircea Morariu

Tragedia de la Caracal, moartea cumplită a adolescentei Alexandra Măceşeanu, dar şi relevarea în adevărata ei lumină a impotenţei instituţiilor Statului român, fie ele STS, Procuratură, Minister de Interne, Poliţie, i-au stricat planurile de weekend, doamnei Viorica Vasilica Dăncilă.

Doamna 3 în 1, premier, preşedinte de partid şi candidat la prezidenţiale din partea PSD avea pe agendă vizite de lucru. Nu, scopul acestora nu era ca premierul României să vadă cu ochii proprii care e situaţia actuală din ţară (situaţie care, din păcate, nu e deloc bună, în ciuda a ceea ce susţin prin talk-show-uri tot mai agramaţii comunicatori ai PSD), ci cât e ea de susţinută de organizaţiile din teritoriu în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Doamna Dăncilă plănuia să se întâlnească cu activul de partid din teritoriu, să îi traseze sarcini, să îi oblige pe şefii organizaţiilor judeţene să semneze angajamente de fidelitate. De supunere totală. Fapt ce dovedeşte că între ea şi Dragnea, cel aflat acum la puşcărie, nu e nici cea mai mică diferenţă.

Obligată să rămână la Bucureşti, să lase impresia că se implică, să arate lumii că ţine bine lucrurile în mână, doamnei Dăncilă i-au trecut prin cap tot felul de idei graţie cărora să îşi fructifice electoral cantonarea în Palatul Victoria. Aceasta în pofida faptului că a lansat un apel ca nici un partid politic să nu încerce fructificarea electorală a tragediei. Doamna V.V. Dăncilă a anunţat că se gândeşte la iniţierea unui referendum al cărui obiect ar fi consultarea populaţiei în privinţa înăspririi pedepselor aplicate pedofililor şi violatorilor. Puţin contează că doamna Dăncilă nu are, din poziţia ei de prim-ministru, dreptul legal de a face asta. Constituţia pe care a jurat la învestire şi pe care nu o cunoaşte (dar ce ştie doamna Dăncilă în afară de a se răţoi şi a-şi elimina adversarii politici din partid?) i-o interzice. Contează efectul electoral.

Vorbele acestea în gura creaţiei politice a banditului Dragnea Nicolae Liviu sună, vorba lui Petre Roman, „ca dracu’“. Ce îşi închipuie, de fapt, fosta profesoară de Discipline tehnologice de la un biet liceu de mâna a doua din Videle? Că avem memorie scurtă, că nu ne amintim că parlamentarii partidului al cărui preşedinte executiv a fost până la arestarea lui Dragnea d-na Dăncilă au votat din ordin politic emascularea legilor justiţiei şi aceasta doar spre a-i face scăpaţi pe Dragnea şi pe alţi pesedei de aceeaşi joasă speţă, dar şi pe Tăriceanu şi alţi politicieni de prin alte partide prinşi că încalcă legea?

Că am uitat că acelaşi Dragnea îşi cerea iertare infractorior din puşcării? Acum are, din fericire, tot timpul din lume să îşi ceară iertare sie însuşi.

Că numitul Toader Tudorel, ministru al Justiţiei în guvernul condus chiar de ea, de gureşa V. V. Dăncilă, a inventat proiecte legislative, printre care şi Legea Recursului Compensatoriu, toate croite în favoarea infractorilor?

Că numita Dan Carmen, mare sculă prin PSD, până acum vreo două săptămâni ministru de Interne în acelaşi guvern condus de d-na V. V. Dăncilă, a compromis nu doar Jandarmeria pe care a subordonat-o complet şi neruşinat intereselor PSD, ci şi Poliţia Română în fruntea căreia a numit tot felul de incapabili care, spre a se menţine în posturi, îi executau fără să crâcnească ordinele ticăloase?

Că la cererea expresă a lui Dragnea, Tăriceanu şi a altor astfel de inşi complet iresponsabili, au fost tăiate bugetele feluritelor servicii de informaţii, dar şi bugetul STS, aceasta în numele luptei imaginare,inventate împotriva Statului paralel?

Că Ministerul Educaţiei, condus pe rând ba de Liviu Marian Pop, ba de un oarecare Popa-Pamblică de la Suceava, acela susţinut, spre ruşinea lor, de o liotă de rectori, ba de d-na Ecaterina Andronescu, s-a făcut că nu observă câte ilegalităţi se consumă la Academia de Poliţie, cea care îi pregăteşte pe cei care nu au ştiut nici măcar Constituţia ce le dădea dreptul de a intra fără mandat în casa inculpatului Dincă?

 Că Secţia Specială pe care d-na Dăncilă nu vrea să o desfiinţeze cu nici un chip a dus la timorarea procurorilor, furnizând însă deopotrivă justificări tembele unui procuror de slabă calitate aşa cum se dovedeşte a fi fost dl. Cristian Popescu, apărat în cel mai dezonorant chip cu putinţă de o aşa-zisă asociaţie a magistraţilor?

Degeaba vorbeşte mai ceva ca Mioriţa acum d-na Dăncilă. Vorbele ei perverse, ticăloase nu conving pe nimeni. E clar pentru orice om cinstit din România că nu există nici cea mai mică urmă de bună credinţă în tot ceea ce face şi zice d-na Dăncilă. Că ea, guvernul şi partidul pe care le conduce trebuie să plece. Spre a se da o şansă reconstruirii, salvării României.

P.S. Un post de televiziune a difuzat aseară o captură de la CExN al PSD din după-amiază aceleiaşi zile. Numita Dăncilă Viorica Vasilică, dintr-o imensă eroare a istoriei premier al României, spune că moartea Alexandrei ar fi fost pusă la cale de Servicii spre a i se compromite ei şansele la Prezidenţiale. Dacă respectiva captură e reală, nu mai am nici o îndoială. Între Viorica Vasilica şi pseudo-poliţistul Viorel Vasilică, un fel de complice al monstrului Gheorghe Dincă, nu e nici cea mai mică deosebire. Numita Dăncilă Viorica Vasilica trebuie să părăsească în regim de maximă urgenţă Palatul Victoria.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

leuldinpanjshir99
30.07.2019, 09:06:38

Imbecila e exemplul cel mai elocvent de promovare a incompetentei la varf in institutiile statului.

+6 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
30.07.2019, 12:37:53

”Cum vrea să profite electoral d-na Dăncilă de tragedia de la Caracal” Dar fanfaronul cu aere imperiale si cap de neamt, marioneta gruparilor de interese antiromanesti , antinationale, a carei impostura in functia de presedisnte al Romanie va ramane de..antologie, nu face pe dracu-n patru sa profite si el..? Am urmarit declaratile lui de duminica, ora 20. Practic escrocul asta imobiliar cu 17 dosare penale ”clasate” si cu tupeu de caruțaș, a incercat din nou sa-i ia de prosti pe romani si să mai castige ceva voturi, punand toata vinovatia in cârca mafiei pesediste, de parca mafia lui, mafia liberala, el insusi si serviciile n-ar fi mancat nici usturoiul amatorismului, delasarii, imposturii si complicitatilor de tip mafiot si nici gura nu le-ar mirosi a..culpa si propaganda maoist-securistica..! Inca o dovada ca: PSD si PNL Aceeasi mizerie..! La fel si propagandistii lor..! O tragedie pe care politicienii romani si cei pe care acestia ii planteaza in fruntea unor institutii o transforma in circ mediatic cu ajutorul propgandististilor lor, care fac ceea ce stiu ei cel mai bine: politizeaza. Politizeaza in interes de gasca politica absolut tot..De la genti Vuitton, coafuri si greseli de exprimare, pana la tragedii precum prabusiri de avioane sau uciderea unor oameni nevinvati de catre psihopati..! Cert este ca in babuinizata si mafiotizata Romanie postdecembrista păstorită de duetul hegemonic politico-mafiot PSD+PNL, abia se astepata sa se ”verse lacrimi de crocodil” si sa se speculeze emotional o tragedie, politizand-o pur si simplu, incercandu-se ”sa sa se scoata ceva folos” electoral de pe urma ei..! E momentul cand politicienii mafiei aflata in opozitie si propagandistii ei, juiseaza zile intregi punand exclusiv in carca mafiei aflata la putere nenororirea pentru care varsa oceane intregi de lacrimii ipocrite..! Datorita politicienilor si propagandistilor celor doua mafii PSD si PNL, care nu s-au putut..abtine nici acum, si au politizat intens tragedia de la Caracal, am intrat din nou in ”gura Europei”, posturile TV centrale din mai toate statele membre ale UE aratandu-ne din nou cu degetul ca pe ”somalezii psihopati si violatori” ai UE, desi genul asta de infractiuni si tragedii, care demonstreaza si prostia celor care conduc politica si institutiile lor, exista si in tarile lor, si inca cu mult timp inainte de a aparea Romania la buletinele lor de stiri, numai ca politicienii si propagandistii de acolo nu le fac ”reclama” pe le-o fac ai nostri..! Dar deh, ce ne face Iohannis, politrucii si propagandistii lui, plus cei ai PSD-lui, nu ne poate face nimeni..! Iar babuinizatii celor doua mafii continua sa-si adape setea de..”adevar si patriotism” de la nenorocitii astia care-si bat joc de tara si de imaginea ei, nepăsându-le decat de privilegiile pe care si le doresc conservate..! „E dificil să eliberezi proştii de lanţurile pe care le venerează” (Voltaire)

-5 (7 voturi)
Giorgione
30.07.2019, 09:47:54

Deci asta inseamna educatia, sa nu pui botu' la fantasmagoriile celor saraci cu duhul care printr-un concurs de imprejurari au ajuns la puterea care le-au luat mintile si pe care nu vor s-o mai lase. Va dati seama ce senzatie trebuie sa ai cand vii de la coada vacii si te trezesti cu " meic a foto" cu Papa, copiii care fac tumbe pt tine, esti pupata-n dos de toti libidinosii si mascaricii din parlament......Normal ca de-aici pornesc si teoriile conspiratiei cu state paralele, asasini la Inter sau CRIME pt impiedicarea candidaturii...Pentru mine, unul, asta are o singura denumire- PARANOIA !

+3 (3 voturi)
Sacha Durand
30.07.2019, 10:51:49

Excelent articol ! Ati descris situatia cu care e confruntata Romania ! Aceasta tara e violata si calcata in picioare zilnic de o banda de derbedei analfabeti care s-au trezit la butoane printr-un MARE ACCIDENT ELECTORAL al istoriei ! O teroare s-a difuzat in societatea romaneasca prin intermediul acestora...Cum de a putut golanul-scuzati-mi expresiile dar sunt cele mai elegante pe care le pot adresa acestor scursuri!) Dragnea sa faca atat rau in functionarea unui stat de drept ? ....singur nu ar fireusit daca un intreg LANT AL CORUPTIEI nu ar fi facut parte din peisaj ! "Servicii" ???Ce stat civilizat nu are servicii ? Depinde de conotatia pe care a dat-o derbedeul pe la latrine ca in mintea omului de rand sa se infuzeze ideea de servicii care ii asculta si care ar fi impotriva lor ! Oriunde,un stat are "servicii"....care atat timp cat sunt in slujba sigurantei statului e firesc ! Nocivitatea vine de la toate pseudo CCR,CSM,SS care prin zelul si atitudinea anti romana au inlesnit o debandada ce va fi greu de corectat ! CORUPTIA,JAFUL, INCOMPETENTA,ANALFABETISMUL CRONIC,RELATIILE DE CUMETRIE....au adus la dezastrul care se desfasoara sub ochii romanilor ! NU cred ca un om sanatos la cap si care doreste un viitor pentru ai sai sa se lase prostit de manipularile analfabetei si de circul de prost gust al gangului pe care-l conduce ! Tragedia e ca 2 copile au platit cu viata ! 2 copile au platit cu viata din cauza unor NEMERNICI care in goana lor de a parea "salvatorii" Romaniei au maltratat si facut sa sufere un popor si tara ! Desteptarea ! La vot !

+6 (6 voturi)
Lucifer
30.07.2019, 12:59:11

PSD trebuie scos în afara legii pentru crime împotriva umanităţii.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările