Cum zboară porcii mafioţi şi Trompeta TV

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mă uit la Antena 3. Nu sunt sigur de ce nu îi schimbă ăştia numele în Trompeta PSD, dar bănuiesc că e o chestie de timp.

Nea Codrin era acolo împreună cu invitatul „obiectiv“ care e plătit să confirme ce zice şăfu’ de la partid. Mai este şi o doamnă pe acolo responsabilă în a-i da cuvântul „comunicatorului“ atunci când acesta uită să intervină. Doamna se prezintă pompos ca jurnalistă şi moderatoare. Mă gândesc că şi eu aş putea începe să mă prezint Tom Cruise.

Codrin vorbeşte 80% din emisiune, că doar nu a venit acolo pe degeaba. Vorbeşte despre revoluţionarii ăia magnifici în care s-a umflat muşchiul de indignare când au văzut cât de batjocorit era Dragnea la CSM. Oameni care au făcut cinste României şi au câştigat „o ladă de medalii“. Ce Halep, dom’le, ăştia „au câştigat medalii de aur la Munchen, Frankfurt, Torino şi la diferite alte competiţii internaţionale“! Eroii adevăraţi ai României, că doar au fost şi luptători la Revoluţie!

Gândul îmi fuge, în acele momente, la Dragnea. Şi el ne-a umplut de cinste, că doar căsoiul ăla cât juma’ de cartier din Alexandria ar putea să fie lejer reşedinţa lui Ludovic al XIV-lea, iar maşină mai tare ca a lui fi-su nu are nimeni. 

Uite aşa nişte oameni-etalon de cinste şi de mândrie a României s-au plimbat prin faţa CSM. Împreună cu domnul Codrin, care, desigur, nu este mitoman. Ce e drept, domnul Dragnea e cam lipsit de spirit (critic) de observaţie şi nu recunoaşte valorile, că a zis că habar nu avea cine erau campionii ăia magnifici şi plini de aur. 

Ca nişte adevăraţi domni, ne spune Codrin, toţi s-au simţit indignaţi de ce au văzut la televizor şi au venit accidental şi deloc sincronizat împreună cu el la CSM.

Aştept să treacă stolul de porci prin studioul celei mai echilibrate televiziuni posibile şi aproape nu îl aud pe domnul Codrin explicând candid că, dacă eşti om de onoare, taci până la moarte.

Bineînţeles că mă aştept ca şi doamna jurnalistă să remarce imediat similarităţile cu Omerta şi să îi explice domnului Ştefănescu că este periculos să ai o cultură mafiotă ca standard pentru funcţionarea unui partid. 

Apoi, îmi amintesc că patronul dânsei este un alt om care ne-a umplut de cinste şi continuu să mă concentrez liniştit pe apariţia stolului de mamifere zburătoare.

Sunt cam dezamăgit, urmează nişte foşti securişti, foşti acoperiţi în presă, câteva lichele penale, Gâdea, Ciuvică, Badea.

Tuturor le lipsesc aripile.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite