D-nul Grindeanu ne flutură cartea pe sub ochi. Dar n-o lasă din mână!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apreciem faptul că premierul Grindeanu a aflat de suspiciunile care circulă în spaţiul public referitoate la cartea sa, „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”. Apreciem şi faptul că a încercat să lămurească lucrurile. Din păcate, n-am înţeles mai nimic.

Cititorii care doresc să-şi facă o opinie, pot găsi articolele mele anterioare aici şi aici.

Într-un recent interviu la Mediafax, d-nul Grindeanu ne-a fluturat pe sub ochi cartea cu pricina, dar nu a lămurit nici una din întrebările apărute în spaţiul public. („Apropos de această dezbatere, să ştiţi că am văzut că tot se scrie în anumite ziare - eu am prezentat la un moment dat o poză cu cartea respectivă, că nu există, că sunt doar coperţi. Nu vreau să dezvolt foarte mult”)

Într-o încercare anterioară de a lămuri misterul, d-nul Grindeanu a postat pe Facebook pozele coperţilor cărţii pe care susţine că a scris-o.

Ghinion! În poză apare şi index-ul ISBN (Internaţional Standard Book Number) al cărţii, 973-8245-04-4. Doar că iarăşi ghinion! În evidenţele Bibliotecii Naţionale a României (BNaR), care acordă aceste index-uri, ISBN-ul de pe coperta cărţii aparţine unei alte lucrări: „Dreptul la adevăr: Contribuţia mişcării legionare la luptă de rezistenţă împotriva comunismului” autor, Filon Verca.

Cum BNaR este singura instituţie abilitată să acorde index-uri ISBN şi, mai mult, să păstreze cel puţin un exemplar din fiecare lucrare, d-nul Grindeanu nu ne-a lămurit nimic. Ceaţa privind cartea domniei sale persistă.

Într-un articol apărut la PressOne, vedem şi răspunsul directorului BNaR, solicitat de autoarea articolului, Bianca Feseghi:


FOTO PressOne

raspuns biblioteca nationala foto pressone

Ca să nu mai lungim povestea, repetăm solicitările adresate d-nului Sorin Grindeanu, premierul României. Nu ne-aţi lămurit cu nimic fluturându-ne pe sub ochi cartea în discuţie.

Întrebările la care trebuie să răspundeţi, obligatoriu, dacă vreţi ca lucrurile sa devină clare, sunt următoarele:

  • De ce BNaR nu are nici un exemplar din cartea dv?
  • De ce ISBN-ul apărut pe coperţile din pozele postate de către dv. aparţine altei lucrări?
  • În ce biblioteci putem consulta cartea dv?
  • De ce nu lăsaţi ziariştilor de la guvern, aşa cum v-am mai solicitat, un exemplar din carte pentru a fi „pipăită” şi apoi analizată de specialiştii din domeniu?
  • În câte exemplare a fost tipărită cartea? Unul, două, mai multe?

Fără răspunsurile la aceste întrebări, nu ne-aţi lămurit cu nimic. Cartea prezentată în interviul de la Mediafax pare a fi nou-nouţă, spre deosebire de coperţile cărţii postate pe Facebook.

Faptul că este vorba de premierul României dă o altă dimensiune întâmplării. Nu este o persoană oarecare, reprezintă România în plan internaţional, este un „model” pentru tinerii români. Nu te poţi raporta la premierul ţării ca la un mincinos oarecare, ca la un falsificator de ISBN-uri, ca la un plagiator.

Din aceste considerente, vă solicităm, d-le Grindeanu, să răspundeţi cinstit la întrebările de mai sus.

Altfel, periodic, vor reveni suspiciunile referitoare la cinstea şi onestitatea domniei voastre.

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite