Dacă nu scapă de Dragnea şi Dăncilă, PSD va pierde guvernarea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După pierderea lui Mihai Tudose, fost premier, a Corinei Creţu, comisar European, a lui Georgian Pop, membru vechi al PSD, fost şef al Comisiei de Control al SRI, se anunţă multe alte plecări din PSD a unor persoane cu greutate. În Camera Deputaţilor, cameră decizională în multe domenii importante, deja PSD-ALDE nu mai au majoritatea, le lipsesc 4-5 voturi.

Din informaţiile mele, la începutul sesiunii parlamentare alţi parlamentari importanţi îşi vor anunţa în parlament plecarea din PSD.

Fără majoritate parlamentară, actuala coaliţie va pleca de la guvernare

Cum anticipam în alte articole, se trezesc la realitatea crudă şi mulţi parlamentari PSD, oameni cinstiţi şi conştienţi de rolul nefast al actualei coaliţii în conducerea ţării. Iată cum descrie Georgian Pop actuala politică a PSD: „Cei care conduc astăzi PSD nu înţeleg că prin politică trebuie să uneşti oamenii. Ei aleg ca prin politică să îi divizeze. De când este preşedintele PSD, Liviu Dragnea a divizat întreaga societate, inclusiv viaţa internă de partid“.

Şi Mihai Tudose, cel care spunea că nu înţelege conceptul se stat paralel, declară acum: „E incalificabil să trimiţi Jandarmeria să bată protestatari. Este grav că s-a ajuns la aşa ceva“.

Fără majoritate parlamentară, coaliţia de guvernare nu-şi poate trece legile prin parlament, posibil nici Legea bugetului de stat. La moţiune de cenzură este posibil ca guvernul să nu pice, pentru că nu se înţeleg Orban şi Ponta. Şi atunci, cum să guvernezi fără susţinere parlamentară? Rămâne doar demisia guvernului şi retragerea ruşinoasă a coaliţiei PSD-ALDE de la guvernare. Cu 3 luni înainte de alegerile europarlamentare! Unde nu-i cap, vai de alegeri!

PSD are o singură soluţie. Să scape de Dragnea şi Dăncilă

Ar însemna o resetare a jocului politic făcut de PSD, o eventuală oprire a hemoragiei de parlamentari care fug din calea prăpădului politic. O posibilă apropiere de partidul lui Ponta şi o recâştigare a majorităţii parlamentare. Primarii din toată ţara, inclusiv primarii PSD, sunt oripilaţi de soluţiile găsite de Darius Vâlcov pentru bugetul de stat pe 2019. Chiar dacă ar avea dreptate, trebuia să-i convingă pe primari cu binişorul, după discuţii şi dezbateri îndelungate, nu să le arunce în cap o soluţie de care ei habar nu aveau. Fără primari, ce se va întâmpla la alegeri?

CEx-ul de duminică al PSD este ocazia perfectă să se regleze conturile în PSD. Chiar format din apropiaţii lui Dragnea, nu pot 60 de oameni să dicteze soarta celui mai mare partid din România. Vom vedea dacă raţionalul şi înţelepciunea vor învinge interesele materiale şi de haită.

UPDATE 1 

Al treilea deputat PSD care demisionează din partid în ultimele zile: Oana Silvia Vlăduca, de la Dâmboviţa

UPDATE 2 Al patrulea deputat demisioneaza din PSD: Corina Bogaciu, deputat PSD de Ilfov, a trecut la Pro Romania

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite