Politică

articolul anterior articolul urmator

Dacă UE ne taie fondurile din cauza imigranţilor, să încetăm şi noi plata contribuţiei la UE

34
12 Sep 2015 22:00:43
Bogdan Diaconu
Datele
Ministerului de Finanţe ne arată o contribuţie a României la UE de peste 1,6 miliarde
de euro anual
Datele Ministerului de Finanţe ne arată o contribuţie a României la UE de peste 1,6 miliarde de euro anual

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a venit cu ideea năstruşnică să taie din fondurile structurale acordate ţărilor care nu acceptă cota obligatorie de imigranţi. De ce nu am tăia şi noi atunci din contribuţia României la UE care depăşeşte 1,6 miliarde de euro anual! Spre deosebire de fondurile pe care ni le dă UE cu ţârâita pe motiv că nu ştim să le absorbim, noi ne plătim contribuţia imensă chiar dacă UE dă dovadă de o incompetenţă crasă!

Reciprocitatea, acest lucru a încetat de mult să funcţioneze în relaţia România-UE. Cu ce drept ne impune UE raţie de imigranţi? În temeiul cărui drept intern, european sau internaţional? Ideea lui Merkel de a sancţiona ţările care resping cota de musulmani cu proceduri judiciare sau proaspăta propunere a Cancelarului Austriei de reducere a fondurilor UE ca răzbunare împotriva statelor care nu doresc să se islamizeze ar trebui să primească o reacţie pe măsură din partea României.

Obligându-ne să primim aceşti imigranţi, UE îşi arată adevărata faţă pentru cei care îşi mai făceau iluzii: bună la cerut şi la jecmănit România, mofturoasă şi zgârcită la dat înapoi, UE îşi semnează, prin chestiunea imigranţilor, certificatul de deces...

Credeţi că nouă ne prisosesc mai bine de 1,6 miliarde de euro în fiecare an pe care îi dăm unei Uniuni Europene care nu vrea să ştie de noi decât când are de cerut? Europa vrea să ne dea cotă de imigranţi, dar cota noastră de Schengen unde a dispărut? Iar dacă fondurile europene nu ajung în România din cauza incompetenţei sau a corupţiei unora dintre oficialii români, contribuţia românilor la UE de ce ajunge în buzunarele Bruxelles-ului, acolo unde nesimţirea şi incompetenţa domneşte nederanjată de nimeni? De ce nu judecăm cu aceeaşi măsură? UE vrea egalitate, dar nu pentru români...

Întrebarea este simplă: de ce România trebuie să fie contributor net la UE şi să mai primească, în schimb, şi ameninţări, şi obligativitatea de a primi imigranţi musulmani? Obligându-ne să primim aceşti imigranţi, UE îşi arată adevărata faţă pentru cei care îşi mai făceau iluzii: bună la cerut şi la jecmănit România, mofturoasă şi zgârcită la dat înapoi, UE îşi semnează, prin chestiunea imigranţilor, certificatul de deces...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

Liviu Mihoc
12.09.2015, 22:08:31

Bravo 👏👏👏👏👏👏 se apropie ușor ușor momentul adevărului: la CE mai este bună Uniunea Europeană!? De securitate nu este bună - asta e clar ca bună ziua! DACĂ EU insistă cu milioanele de imigranți musulmani, România ar trebui să iasă din EU. Despre securitate putem vorbi cu SUA.

+2 (14 voturi)
arogantu
12.09.2015, 23:49:28

Ce îți mai place Măriuca ruseasca gogule... La ce e buna U.E??? La faptul ca îți creează un mod de viata ordonat dupabreguli unanim acceptate de persoanele civilizate adică un stat de drept.... Noi și cu stat de drept avem probleme de comportament îți dai seama ce debandada ar fi dacă nu am avea un supraveghetor ca U.E??? Cat despre problema cu refugiații ai u vreo soluție alternativa??? Ce o sa faci o sa ii împuști când trec granița??? Nu prea exista soluție la problema asa k oricât de mult v-ați indgna tot o sa ii primiți pe cei 7000 iar la anul încă vreo 10000 asa k mai degrabă guvernul sa pună mana sa selecteze atent pe cei 7000 poare are noroc și aduce niște creștini sau niște kurzi pasamega care nu creează probleme grave

-4 (10 voturi)
Nirolf
12.09.2015, 22:29:56

Sa avem coloana vertebrala , sa nu stam in genunchi in fata arogantei "greilor" din U E , sa avem demnitate si sa ne aliniem minunatelor idei a nationalistilor tafnosi . Asta este modelul de nationalism cu burta goala si cu ratiunea plecata cu sorcova prin sat . "Umanismul" occidentall este suicidal si raspunde unor imperative cu parfum de paleativ pe termen scurt . La ipocrizia occidentala nu se raspunde cu falos nationalism de parada , atunci cand in spatele acestei politici se intinde desertul neputintei . Trebuie raspuns cu inteligenta , cu moderatie . In forta raspund numai statele ce au forta economica (Germania) , forta militara ( Marea Britanie , Franta) sau chiar forta morala (Grecia) U E are nevoie de Romania . Daca nu avea , atunci nu era primita in "club" . Mai mare nevoie de U E are Romania decat invers , as spune nevoie vitala . Asa ca ... Ciau bau !

+3 (15 voturi)
Iulian Arion
12.09.2015, 22:36:32

Doomnule Diaconu, Dacă România iese din UE, a doua zi parlamentarii desfiinţeaza DNA şi amnistiaza demnitarii corupţi. În câteva săptîmâni avem razboi civil între cetăţeni şi casta politică. Din casta politică ştiţi care sunt primii pe care cetăţenii îi vor să se legene în ştreang?! Ia ziceţi de ce vă opuneti parlamentului unicameral format din maxim 300 de parlamentari, aşa cum au decis cetăţenii prin referendum? Cunoaşteţi cine deţine suveranitatea în România? Parlamentarii? Răspuns greşit! Iată ce scrie în Constituţie: Suveranitatea ARTICOLUL 2 (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. Cînd v-aţi opus voinţei populare votând actuala lege a alegerilor parlamentare, v-aţi situat deasupra Constituţiei. Adica a-i încălcat-o! Această infamie are un preţ. Pe care nu l-aţi plătit. Încă!

+6 (10 voturi)
Iulian Arion
12.09.2015, 22:48:44

Parlamentare iresponsabil, Toate fondurile alocate proiectelor private în perioada 2007 - 2014 au fost absorbite. Au fost înfiinţate 65 000 firme private în agricultură are asigura prin exporturi balanţa alimentară a importurilor României. Fermierii primesc 170 de euro per hectar în acest an. Cota va creşte la 200 euro per hectar până în 2020. Doar prin aceste fonduri, România îşi recupereaza cotizaţia anuala. În plus: UE aloca încă 19 miliarde de euro până în 2020 României. Pentru marile proiecte acorda 9,4 miliarde. Ei bine, de aceasta suma niciun guvern nu vrea sa se atinga din cauza mecanismelor de verificare şi control. Întrebaţi-l pe copilul obez al PSD, când nu e fugit la turci, unde s-a învăţat să stea în pat cu genunchii ridicaţi!

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările