Dacian Cioloş anunţă că UE a suspendat planul de revenire economică înaintat de Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orban, premierul Ungariei. FOTO: Arhivă
Viktor Orban, premierul Ungariei. FOTO: Arhivă

Europarlamentarul Dacian Cioloş a anunţat, printr-o postare pe Twitter, că planul de revenire economică înaintat de Guvernul Viktor Orban pentru Ungaria a fost suspendat de Comisia Europeană.

Dacian Cioloş a transmis că grupul Renew Europe a cerut acest lucru, pentru că nu ar avea garanţia că banii vor fi îndreptaţi acolo unde este nevoie.

„Renew Europe a cerut acest lucru săptămâna trecută. De ce? Pentru că nu avem acum nicio garanţie că banii vor merge la ungurii oneşti şi de bună credinţă, nu doar la acoliţii lui Orban”, a transmis Cioloş, preşedintele grupului Renew Europe.

Parlamentul European a cerut recent Comisiei Europene să condiţioneze fondurile europene în cazul ţărilor care încalcă valorile comunitare, fiind vizate în special Ungaria şi Polonia, ţări care fac deja obiectul unor proceduri din partea Comisiei, ca urmare a încălcării normelor comunitare şi a politicilor lor autoritare.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, luna trecută, că Uniunea Europeană se transformă într-un „imperiu” care contravine intereselor naţiunilor de pe continentul european.

Ungaria şi legea anti-LGTB

Viktor Orban este la acest moment într-un conflict cu Bruxellesul pe tema legii din Ungaria care prevede că „pornografia şi conţinutul care reprezintă sexualitatea sau promovează deviaţia identităţii de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibilă celor sub 18 ani”, informează hotnews.ro.

Preşedinta Comisiei Europene a apreciat că legea votată în Ungaria pe 15 iunie este „o ruşine”. În replică, Ungaria a calificat drept o „ruşine” comentariile Ursulei von der Leyen pe tema legii ungare ce interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, în contextul în care Budapesta se confruntă cu un val de critici pe acest subiect.

Bruxellesul va trimite o scrisoare Budapestei pentru a-şi exprima „îngrijorările” pe plan juridic înaintea intrării în vigoare a acestei legi care „discriminează persoanele pe baza orientării lor sexuale”, a spus Ursula von der Leyen, cu o zi înaintea unui summit al liderilor UE la Bruxelles.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că trebuie să se ducă o „bătălie culturală” cu anumite ţări din estul Uniunii Europene, precum Ungaria şi Polonia, unde au fost votate legi anti-LGBT

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite