Dacian Cioloş cere încetarea excluderilor din partid. Ce se întîmplă în realitate în USRPLUS - Surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla USRPLUS FOTO Facebook
Sigla USRPLUS FOTO Facebook

Copreşedintele formaţiunii, Dacian Cioloş, spune că doreşte ca membrii să se poată exprima în partid fără teama de a fi excluşi din partid. Surse din conducerea USRPLUS au precizat însă pentru „Adevărul” că Fănel Necula, membru USRPLUS Buzău care îşi dorea să candideze la şefia partidului, a fost exclus din partid. Potrivit surselor citate, el a mai candidat împotriva actualului copreşedinte USRPLUS.

Surse din vârful partidului au precizat pentru „Adevărul” că un al patrulea candidat a fost exclus din partid înainte de prezentarea candidaturilor, prin urmare şi din cursa pentru şefia partidului, de membri din fostul PLUS, despre care susţin sursele citate că domină filiala Buzău a USRPLUS.

În cadrul Comitetului Politic al USRPLUS, a fost precizat faptul că „în cursul dimineţii Comisia Electorală a primit o decizie de excludere din partea Biroului local Râmnicu-Sărat, emisă pe 26, privind candidatul Necula Fănel. (...) În acest sens Comisia a emis o nouă decizie invalidând candidatura domnului Fănel Necula”. 

Un alt aspect semnalat de sursele din conducere este faptul că Necula Fănel a mai candidat împotriva actualului copreşedinte USRPLUS, Dacian Cioloş. De asemenea, foştii contracandidati ai lui Dan Barna la presedintia USR sunt acum in echipa cu el: Cristian Seidler si Cosette Chichirau. 

Un apel la încetarea excluderilor din formaţiune a fost lansat şi de către candidatul pentru şefia partidului, Irineu Darău, care a declarat în discursul său că „nu mai merge aşa” şi întreabă liderii „de ce a fost nevoie ca partidul să piardă oameni valoroşi”. 

„Vrem să vedem cum putem democratiza mai mult partidul, cum putem face pentru ca diferitele opinii şi idei politice să se poată exprima în partid fără teama unor colegi că dacă îşi exprimă opiniile sunt excluşi din partid”, a declarat Dacian Cioloş la prezentarea candidaturii sale. 

Copreşedinţii Dacian Cioloş şi Dan Barna şi senatorul Irineu Darău şi-au prezentat candidaturile penntru şefia USRPLUS în cadrul Comitetului Politic al formaţiunii. 

Cei trei candidaţi au prezentat şi listele pe care le propun pentru viitorul Birou Politic al formaţiunii în cadrul Comitet Politic al formaţiunii. Irineu Darău este susţinut de filiala Brasov, în timp ce Dan Barna şi Dacian Cioloş au adus pe listele propuse pentru viitorul Birou Politic al formaţiunii, lideri cu funcţii în guvern din fostul USR, sau din PLUS. 

Pe lista prezentată de copreşedintele Dan Barna se află lideri precum, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea, Stelian Ion, Claudiu Năsui, Cristina Prună, Cosete Chichirău sau Ionut Moşteanu. 

Din echipa de conducere propusă de Cioloş fac parte, printre alţii, Vlad Voiculescu, Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu, Anca Dragu, Ioana Mihăilă, Dragoş Pîslaru, Alin Stoica, Ciprian Teleman.

Mai mulţi membri USRPLUS, susţinători ai proapătului candidat, au lansat o platformă prin care şi-au anunţat candidatura la funcţii în viitorul Birou Politic al partidului, iar senatorul Irineu Darău a afirmat că susţine la rândul său lista platformei Împreună.    

Citeşte şi: Jocuri de culise în USR-PLUS. Cum schimbă calculele în partid apariţia Platformei Împreună

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite