Politică

articolul anterior articolul urmator

Dacian Cioloş, despre alegerea primarilor în două tururi: Nu vom renunţa la idee. Sper să construim o majoritate om cu om în Parlament

1
30 Jul 2021 13:37:36
Autor: News.ro
Dacian Ciolos FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Ciolos FOTO Inquam Photos / George Călin

Copreşedintele USR-PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că formaţiunea nu renunţă la ideea revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, chiar dacă acest aspect nu face parte din programul de guvernare. Cioloş speră că „convingă” UDMR să accepte modificarea în acest sens, iar în caz contrar afirmă că speră să construiască în Parlament o „majoritate om cu om” care să voteze acest proiect.

Dacian Cioloş a fost întrevat, vineri, în judeţul Teleorman, despre alegerea primarilor în două tururi şi a declarat: „Nu vom renunţa la idee, chiar dacă nu e în programul de guvernare ca atare. (...) E un obiectiv pe care-l avem şi vom căuta să constituim o majoritate în Parlament. Din păcate, în coaliţie UDMR-ul ne-a spus de la început că nu susţine un astfel de proiect. Să vedem dacă, în timp, îi putem convinge şi pe ei, dacă nu, sper să construim o majoritate om cu om în Parlament, pentru că nu vom renunţa la această idee. E un element esenţial, din punctul nostru de vedere, pentru a creşte calitatea aleşilor locali şi a primarilor, ei să fie mai reprezentativi şi să aibă acolo acces candidaţi care chiar au o susţinere suficient de puternică în comunitate ca să poată să facă proiectele de care ai nevoie deci nu renunţăm”. 
 
Dacian Cioloş se află în Teleorman, la Roşiorii de Vede, unde a deschis un birou europarlamentar. Acesta a declarat că biroul era planificat de peste un an, însă deschiderea a fost amânată din cauza pandemiei, Cioloş precizând că a fost disponibil, în această perioadă, online pentru a discuta cu alegătorii. 
 
„E un oraş în care am fost de mai multe ori, un oraş care mi se pare că poate să capete un dinamism aparte, unde şi partidul pe listele căruia am fost ales a avut o prezenţă activă în alegeri, cu rezultate bune. Vrem să le arătăm teleormănenilor că e un judeţ şi o zonă a ţării care contează pentru noi”, a declarat eurodeputatul.
 
Cioloş a precizat că deciziile luate la nivel european au un impact direct asupra cetăţenilor.  „Ideea prezenţei în teritoriu cu un birou  europarlamentar este pe de o parte de a avea informaţii direct de la sursă pe anumite subiecte pe de altă parte de a şi informa despre anumite decizii care se iau”, a adăugat el. 
 
În acest context Cioloş a explicat că există decizii luate în Parlamentul European despre care cetăţenii nu ptiu, decizii care pot însemna constrângeri, dar şi oportunităţi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mihai Radulescu
30.07.2021, 14:51:25

Cum guvernati la ora actuala s-ar putea sa nu aveti majoritate nici cu UDMR-ul,din pacate.

-52 (52 voturi)
Modifică Setările