Dacian Cioloş: Suntem gata să mergem în Parlament şi să prezentăm programul şi echipa noastră de guvernare. Singuri sau într-o alianţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea

Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat pe Facebook că dacă va fi nevoie de construirea unei noi majorităţi, acesta este gata să meargă în Parlament cu echipa de guvernare. „Singuri sau într-o alianţă. Dacă vom reuşi, vom guverna, dacă nu, va fi făcut un nou pas către anticipate”, a explicat Cioloş

Fostul premier a afirmat că politicienii sunt obligaţi să urmeze decizia Curţii Constituţionale de ieri şi că, dacă va fi cazul, acesta e gata să intre la guvernare, fie într-o alianţă fie singuri.

„Decizia Curţii Constituţionale de ieri poate avea probleme, dar suntem obligaţi să o urmăm. Dacă este nevoie de desemnarea unui prim-ministru care chiar să încerce să construiască o majoritate, deşi şansele sunt infime, atunci aşa să fie. Suntem gata să mergem în Parlament şi să prezentăm programul şi echipa noastră de guvernare, singuri sau într-o alianţă. Dacă vom reuşi, vom guverna, dacă nu, va fi făcut un nou pas către anticipate. Important este să nu rămânem blocaţi în nehotărârea actuală a altor actori politici. În astfel de crize, este nevoie de oameni hotărâţi”, a explicat liderul PLUS pe Facebook.

Acesta a mai punctat că decizia CCR de ieri a provocat „cea mai gravă criză constituţională din ultimii 30 de ani” şi se arată în defavoarea formării unui guvern interimar. „Am mai trecut în 2016 printr-o astfel de situaţie”, a mai adăugat acesta.

„Începând cu decizia Curţii Constituţionale de ieri, România a intrat în cea mai gravă criză constituţională din ultimii 30 de ani. Acum mai puţin de o lună, o largă majoritate a partidelor parlamentare păreau dispuse să meargă spre alegeri anticipate, fapt care a şi determinat căderea Guvernului. Peste noapte, PSD se răzgândeşte, iar PNL începe să şovăie. Preşedintele ne anunţă că începe să nu mai creadă în alegeri anticipate. Perspectiva cea mai probabilă pare cea de a rămâne şapte luni cu un guvern interimar sau un guvern fără susţinere majoritară clară în parlament. Am mai trecut în 2016 printr-o astfel de situaţie şi ştiu că este practic imposibil să faci reforme şi să scapi de populisme electorale votate în parlament în astfel de situaţii”, a precizat Cioloş.

Fostul premier a mai notat că poziţia USR-PLUS rămâne în continuare cea înfavoarea alegerilor anticipate.

„În tot acest amalgam de răzgândiri, poziţia mea, a PLUS, dar şi a Alianţei USR PLUS râmâne aceeaşi. Credem că cea mai bună soluţie sunt alegerile anticipate. Doar acestea ne permit să evităm un an pierdut în incertitudini pentru România. Avem nevoie doar de voinţă politică pentru a ajunge acolo. O desemnare a unui nou prim-ministru în următoarele câteva zile ne-ar readuce pe drumul corect”, a mai relatat liderul PLUS.

Curtea Constituţională a decis luni că a doua desemnare a lui Ludovic Orban nu e constituţională. Judecătorii CCR au admis sesizarea înaintată de preşedinţii celor două camere.

Barna: Iohannis este cel care trebuie să vină cu o soluţie pentru ieşirea din criză

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite