Dacian Cioloş îi invită, marţi, pe liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale la discuţii pentru formarea unui nou guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Premierul desemnat Dacian Cioloş îi va invita, marţi, pe liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale la discuţii pentru formarea unui nou guvern. "Cerem refacerea coaliţiei în formula ei iniţială şi aşteptăm un gest de reciprocitate din partea foştilor noştri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceştia să dea dovadă de responsabilitate politică", a afirmat Cioloş.

"În concordanţă cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marţi PNL, UDMR şi minorităţile naţionale la discuţii pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliţiei în formula ei iniţială şi aşteptăm un gest de reciprocitate din partea foştilor noştri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceştia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Naţional să trimitem invitaţii oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR şi parlamentarii minorităţilor pentru a discuta reformarea Coaliţiei de guvernare”, a declarat Dacian Cioloş, citat într-un comunicat de presă transmis luni seară de USR.

Biroul Naţional al USR a decis echipa de negociere, aceasta fiind formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ionuţ Moşteanu. 

De asemenea, a fost stabilită şi echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Ţoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui, Dragoş Pîslaru. 

"USR reiterează că cea mai bună soluţie pentru România este un guvern USR-PNL-UDMR care să gestioneze pandemia, criza preţurilor la energie şi să implementeze PNRR", au arătat reprezentanţii formaţiunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite