Dacian Cioloş nu s-a vaccinat încă: „Niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu. E dreptul tău asupra corpului tău”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş foto: FB/Dacian Cioloş
Dacian Cioloş foto: FB/Dacian Cioloş

Dacian Cioloş, copreşedintele Alianţei USR PLUS, a vorbit despre vaccinarea împotriva COVID-19 şi despre o lege a vaccinării.

Dacian Cioloş la Digi24 despre legea vaccinării, declarând că nu susţine vaccinarea obligatorie şi că „niciun tratament medical” nu poate fi impus.

„Din punctul meu de vedere niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, la fel cum niciun tratament medical. Atunci când introduci o substanţă străină în corpul tău, nu poate să te oblige statul să o faci. E dreptul tău asupra corpului tău”, a spus Cioloş.

Dacian Cioloş a declarat că el nu s-a vaccinat „încă” deoarece nu a venit rândul lui. Aşteaptă mai întâi să fie vaccinaţi cei din categoriile vulnerabile.

„Nu m-am vaccinat încă. Nu mi-a venit încă rândul şi insist să nu îmi vină rândul înainte de a îi vaccina pe cei care sunt vulnerabili în faţa COVID. Şi mai sunt multe persoane. Inclusiv la mine în familie. Mama mea care are peste 70 de ani, are mai multe comorbidităţi şi va fi vaccinată abia prin martie. Vaccinurile care vin în ţară cred că trebuie să fie îndreptate către persoanele care au nevoie”, a spus Cioloş.

În ceea ce priveşte o lege a vaccinării, Dacian Cioloş a precizat că „trebuie însă o lege a vaccinării care să stabilească că pentru anumite maladii care creează efecte negative masive şi pentru sănătatea populaţiei să existe finanţări pentru vaccin”.

Citeşte şi:

Cioloş, săgeţi către Barna privind şefia USR-PLUS: „Când eşti în Guvern sau Parlament ai anumite responsabilităţi”. Ce spune de candidatura la prezidenţiale

Scandal la moţiunea împotriva lui Voiculescu. PSD a vrut ca votul să fie dat în această seară. USR-PLUS şi PNL s-au opus. Cioloş, scos din sală

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite