Dacian Cioloş: PNL a trădat la Iaşi încrederea oamenilor, pentru că a luat primari PSD-işti cu traista

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto facebook
foto facebook

Liderul PLUS Dacian Cioloş susţine că, la Iaşi, PNL a luat primari PSD-işti "cu traista", precizând că Alianţa USR-PLUS nu putea face înţelegere locală cu un PSD "deghizat".

Dacian Cioloş a afirmat, miercuri seară, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că liberalii ieşeni au trădat încrederea oamenilor, pentru că au adus în partid mai mulţi edili de la PSD.

"PNL a trădat la Iaşi încrederea oamenilor, pentru că a luat primari PSD-işti cu traista. I-a luat la grămadă pe acei primari care caută cu orice preţ să rămână în funcţie nu pentru că au proiecte pentru comunităţile lor, ci pentru că de două-trei mandate s-au obişnuit cu lucrul acesta. Au impresia că fără ei lumea se dărâmă şi caută cu orice preţ să rămână în funcţie. Aici PNL a căzut în această cursă", a susţinut Dacian Cioloş.

Cioloş a amintit că, în zonele unde a găsit "oameni de încredere", Alianţa USR-PLUS a făcut înţelegeri cu liberalii pentru candidaturi comune, el dând ca exemplu Galaţiul, Sălajul sau Bucureştiul.

"Aici la Iaşi nu puteam intra într-o înţelegere cu un PSD deghizat. Noi nu facem înţelegeri cu sigle de partid. Nu facem înţelegeri doar de dragul de a construi majorităţi, noi vrem să construim alternativa. În urmă cu un an, liderii naţionali ai PNL vorbeau de afacerile imobiliare ale primarului de la Iaşi Chirica, iar acum Chirica e bun, de când s-a înscris în PNL", a spus Dacian Cioloş.

La rândul său, deputatul USR Marius Bodea, candidatul USR-PLUS la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, a afirmat că a fost "cea mai mizerabilă" campanie la care a asistat în ultimii 30 de ani.

"Am văzut cea mai mare avalanşă de fake-news-uri sponsorizate cu sute de mii de euro pentru judeţul Iaşi, cu invenţii, site-uri fantomă, pagini false. A trebuit să mă adresez instanţei pentru anularea şi ştergerea acestor mizerii. Oceanul de euro aruncat împotriva noastră vrea să acopere fărădelegile acestor oameni", a spus Bodea.

El a precizat, într-un mesaj adresat membrilor liberali, că este de acord ca PSD să dispară de pe scena politică, dar că nu putem pune în loc oameni cu tot felul de probleme, aduşi de PNL de la PSD.

"Să punem în loc primarul-pedofil de la Mogoşeşti-Siret? Să punem în loc primarul de la Bârnova, proaspăt liberal, care acum o lună era PSD-ist şi îi spăla public picioarele lui Nicolae Ceauşescu, certându-ne pe noi că nu am ştiut să-l apreciem la adevărata lui valoare? Acestea au fost criteriile de intrare în PNL? Ce s-a întâmplat la Iaşi nu s-a mai întâmplat nicăieri. Am avut şedinţă de consiliu local cu consilierii PSD care au votat pe linia partidului, iar la 30 de minute au coborât în faţa primăriei şi au fost prezentaţi ca şi candidaţi PNL pe locuri eligibile la consiliu. Unde s-a mai întâmplat o asemenea nebunie?", a mai declarat deputatul USR, Marius Bodea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite