Dacian Cioloş: Responsabilii români veneau ca nişte mieluşei la Bruxelles, iar când se întorceau la Bucureşti erau foc şi pară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, luni, la Adevărul Live, că România trebuie să profite de pe urma evoluţiilor care au loc în cadrul UE, iar liderii români să fie mai hotărâţi când vin la Bruxelles, să nu mai fie „mieluşei“ când merg în vest, iar când se întorc la Bucureşti să se plângă.

„Eu privesc această criză ca pe o oportunitate. România, la zece ani la aderare, are toate ingredientele pentru a deveni un actor activ, un producător activ de idei, şi nu un consumator. Nu poţi să te plângi că vin străinii să-ţi fure ţara. Veneau responsabilii români ca nişte mieluşei la Bruxelles, iar când se întorceau acasă erau foc şi pară. România să fie mai activă în procesul decizional. Trebuie să ai partenere credibile cu statele-membre, dar mai ales cu cele care dau tonul. Să avem o relaţie mai pro-activă care găzduiesc români care trăiesc acolo. Mă gândesc la Italia“, a declarat Dacian Cioloş. 

De asemenea, liderul de la Palatul Victoria a vorbit despre parteneriatul strategic al României cu Statele Unite ale Americii. 

„Cred că parteneriatul strategic pe care îl are România cu SUA trece dincolo de mandatul prezidenţial. Şi-a dovedit soliditatea în ani care au trecut. Fără excepţie, acest parteneriat a progresat pentru că a avut un interes reciproc la bază. Dincolo de parteneriatul strategic, trebuie să insităm pe componenta economică. Noul preşedinte al SUA vizează domeniul economic, România, ţara cu creştere economică, poate să dezvolte această relaţie. Abordând în mod pragmatic, putem să construim pe ceea ce s-a reuşit până acum“, a mai spus Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite