Dacian Cioloş: Trebuie să arătăm că suntem uniţi şi decişi să facem o organizaţie mai puternică, mai agilă şi mai coerentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş. FOTO Arhivă
Dacian Cioloş. FOTO Arhivă

Dacian Cioloş, preşedinte al PLUS şi europarlamentar, a explicat de ce este necesară fuziunea între USR şi PLUS în acest moment, mai ales că vin alegerile locale şi cele parlamentare.

„În 2017, după ce am condus un guvern fără majoritate parlamentară, am ştiut că doar prin implicare civică şi politică putem să revenim la conducerea administraţiei din România. Că nu mă pot baza pe politica veche, pe partidele tradiţionale şi modul lor tranzacţional de a vedea politica. Am depus actele cu foştii colegi din Guvern şi am înfiinţat Platforma România 100, am mers mult prin ţară, am format comunităţi locale şi am pus un pariu că există oameni cinstiţi şi hotărâţi care ni se vor alătura”, a explicat liderul PLUS, Dacian Cioloş.

„În campania pentru alegerile locale şi înainte cu câteva luni de alegerile generale, trebuie să arătăm că suntem uniţi şi decişi să facem o organizaţie şi mai puternică, şi mai agilă, şi mai coerentă şi evident mai mare. În următoarele luni trebuie să dăm tot ce putem, cu aceeaşi determinare şi convingere cu care timp de trei ani am stat în stradă, din 2017 până în 2019”, a mai afirmat Cioloş.

Viitorul copreşedinte al USRPLUS a subliniat de ce acum e momentul propice pentru fuziune. „Dacă nu putem construi acum, nu vom putea face asta mai bine nici peste patru ani. Acum există energia necesară şi, sper eu, voinţa membrilor PLUS şi USR.  Fuziunea nu am ales-o pentru că e un proiect uşor şi nici pentru că e un proiect cu rezultat sigur. Am ales-o pentru că ea corespunde ideii de ÎMPREUNĂ cu care am pornit la acest drum. Dacă nu vom putea construi ceea ce visăm împreună cu cei de care în mod natural ne simţim mai apropiaţi ca şi crez, cum vom putea construi cu cei care sunt mai departe de aceeaşi viziune cu a noastră?  Dacă vrem România Împreună, nu poate fi doar „România Noastră” (aşa cum a gândit şi a făcut PSD câteva decenii), ci trebuie să arătăm capacitatea de a construi punţi solide cu toţi cei care vor schimbarea în bine şi modernizarea României”, a completat Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite