Politică

articolul anterior articolul urmator

Dan Barna, afirmaţie surprinzătoare: „Corupţia este marginală, în realitate. Are rolul său, nu e o problemă”

10
10 Mar 2021 18:22:24
Autor: Andreea Ghiorghe
Dan Barna. FOTO: Facebook/ Guvernul României
Dan Barna. FOTO: Facebook/ Guvernul României

Dan Barna susţine că în următorii ani România nu o să aibă o problemă de finanţare pentru că există resurse financiare la dispoziţia noastră, precum PNRR. Provocarea este reprezentată, însă, de generarea unor proiecte care să atragă banii necesari. „Nu vorbesc de corupţie, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă”, a mai spus vicepremierul, într-o conferinţă privind rolul investiţiilor în relansarea economiei.

„România în următorul an şi următorii ani nu o să aibă o problemă de finanţare, pentru că Uniunea Europeană, pentru că PNRR şi pentru că există, prin contextul în care ne aflăm noi acum, ca stabilitate şi pentru că ne-am descurcat decent în pandemie, o disponibilitate de resursă financiară şi din mediul privat şi fondurile europene la dispoziţia noastră.

Provocarea reală pe care noi o avem este să creăm proiecte care să atragă aceşti bani. Asta e de fapt miza, ăsta e pariul pe care eu şi colegii din guvern suntem obligaţi să-l câştigăm.

Nu o să mai putem să spunem că s-ar face dar nu sunt bani. Chiar sunt bani, la propriu şi în sistemul bancar, şi în piaţa privată şi resurse dintre acestea, să le zic sistemice la nivel european.

Miza şi provocarea este capacitatea noastră pe fiecare bucată de sector să generăm proiecte suficient de consistente şi de închegate ca aceşti bani să poată fi cheltuiţi. Nu vorbesc de corupţie, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă. Problema este să poţi să absorbi aceşti bani", a declarat liderul USR, Dan Barna.

România va primi pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 29,2 miliarde de euro. Potrivit ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, 11% din aceşti bani vor merge pentru educaţie, 9% pentru Sănătate şi 28% pentru transport feroviar, rutier şi metrou. Ministrul susţine că suma iniţială de 30,5 miliarde de euro a fost redusă la 29,2 miliarde „în urma recalculării Produsului Intern Brut în 2020 comparaţie cu media europeană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

= aceeaşi mizerie
10.03.2021, 18:38:32

E cam scos din context cea a spus barna în ceea ce priveşte corupţia... Titlul articolului sugerează că acesta ar fi sugerat că nu avem probleme prea mari cu corupţia, in timp ce din declaraţia acestuia reiese clar că fondurile PNRR nu eu şanse prea mari de a fi deturnate prin corupţie.

Constantine Constantine
10.03.2021, 18:56:37

Omul a explicat foarte bine dar nu a tradus: coruptia e cea care a facut ca sa apara acei miliardari de carton care ulterioe au devenit mari oameni de afaceri, De facto, coruptia este o caracatita cu multe tentacule care cuprinde neaparat politicieni, magistrati si alti demnitari de rang inalt. Rolul lor este de catalizator in actele de coruptie pe care justitia nu le judeca cu qceiasi unitate de masura.Barna are dreptate ca coruptia are rolul sau in a naste mari politicieni si mari oameni de afaceri. Faceti o retrospectiva si veti vedea o gramada se corupti care au infundat puscariile dar si altii pe care justitia i-a "iertat" sau le tine dosarul intr-un setar.Un exemplu este fostul presedinte securisto-mafiot Basescu care a fost principalul beneficiar al actelor de coruptie comisw de Udrea si IOoana Basecu dar de care justitia nu se atinge. De ce oare?

-7 (7 voturi)
Paun Al
10.03.2021, 19:02:25

Nu inteleg ce ati citat? El spune.. "Ca nu vorbesc de coruptie, de porcarii, alea au rolul lor, sunt marginale in realitate....nu-i o problema” Pai daca coruptia a fost si este "marginala in realitate..nu-i o problema" ce ne spuneati in campanie? Barna cu cat vorbeste mai mult..cu atat se "demasca".

Un cititor
10.03.2021, 20:10:49

"Dan Barna, afirmaţie surprinzătoare: „Corupţia este marginală, în realitate. Are rolul său, nu e o problemă” Cu parere de rau...nu meriti decat un "HUUUUUU" hotarat !!! Asta-i cancerul Romaniei !!! Parca din ac motive, USR nu se alia cu niciun partid "istoric/vechi" corupt. Si in acceptiunea lor si a noastra !! Dar......si USR-istii s-au prostituat.....mult prea repede !!!

+1 (1 vot)
Coco Cocos
10.03.2021, 20:11:41

tu le stii, esti familiarizat....esti penibil,kermit...

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările