Politică

articolul anterior articolul urmator

Dan Barna, despre bugetul pentru 2021: Marea provocare este cum construim acest buget, astfel încât să avem şi bani de investiţii

0
19 Jan 2021 14:39:33
Autor: Andreea Ghiorghe
Dan Barna în prima şedinţă a Camerei Deputaţilor. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna în prima şedinţă a Camerei Deputaţilor. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vicepremierul Dan Barna a declarat, marţi, că bugetul pe acest an ar putea fi dezbătut şi adoptat în Parlament în prima parte a lunii februarie. Co-preşedintele USR PLUS a mai adăugat că marea provocare este alocarea de bani pentru investiţii.

„Este, într-adevăr, prioritatea acestor săptămâni. Intenţionăm ca în prima parte a lunii februarie să avem bugetul în Parlament şi să fie adoptat, pentru a intra într-o logică funcţională. Este un context distinct faţă de perioada şi de început de criză pe care am trăit-o anul trecut (...) şi trebuie să construim un buget care să pună bazele repornirii economiei. Deci, vorbim de un buget care să se încadreze într-un deficit de 7%. De aceea, măsurile care au fost deja luate, de îngheţare a salariilor din domeniul public, de exemplu, sunt gândite tocmai din această perspectivă, pentru că anul trecut salariile din sectorul public au crescut cu 8%, în condiţiile în care media europeană a fost de 3%. Or, în momentul de faţă, nu mai putem continua această tendinţă. (...) Marea provocare este cum construim acest buget, astfel încât să avem şi resursele pentru a avea bani de investiţii”, a declarat Dan Barna la Digi FM.

Potrivit acestuia, nu vor exista creşteri de salarii în sectorul public, ţinând cont de criza generată de pandemie.
„Campania de vaccinare având succes, vom putea uşor-uşor să revenim la acea societate dinamică şi pe plan economic, dar şi pe plan social. Toate acestea se pot întâmpla în măsura în care înţelegem că anul acesta nu există spaţiu bugetar pentru creşteri în sectorul public, creşteri de salarii. Va fi un buget care stabilizează cheltuielile la nivelul la care ele existau deja de anul trecut, cel puţin pe sectorul public”, a mai adăugat vicepremierul.

  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările