Dan Barna, despre evacuarea Spitalului Foişor: „Un discomfort pentru pacienţi, dar un cost acceptabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Vicepremierul Dan Barna spune, într-un mesaj publicat vineri noaptea pe Facebook, că evacuarea pacienţilor din spitalul Foişor „nu are nimic plăcut sau lăudabil”, însă suntem „într-un război” cu boala COVID-19 în care „nimic nu este plăcut sau comod”.

„Da, evacuarea spitalului Foişor in aceste ore de seară şi noapte, nu are nimic plăcut sau lăudabil. Da, această evacuare a adus un disconfort semnificativ pentru pacienţii spitalului care sunt mutaţi sau externaţi intempestiv. A adus şi multă emoţie pentru familiile lor. Îmi pare rău de suferinţa şi momentele dificile prin care trec si le sunt recunoscător că prin sacrificiul pe care îl fac. (...) Pentru fiecare inimă care va continua să bată si plamân care va continua să respire din noaptea asta cu oxigenul de la Foişor, supărarea justificată a celor mutaţi in această seară devine un cost acceptabil”, scrie vicepremierul, pe Facebook.

Dan Barna susţine că nu am avut „până acuma de unde să învăţăm buna practică a evacuării de spitale”, dar „efortul şi sacrificiul acestei seri, din care avem atâtea de învăţat, înseamnă nişte şanse în plus la viaţă”, pentru cei care au nevoie de oxigen.

„Suntem într-un război. Inamicul se numeşte Covid - 19 si nu are niciun cod de onoare, principiu sau regulă. Într- un astfel de război în care fiecare minut poate să însemne o viaţă salvată, trebuie să faci ceea ce e de făcut, cu resursele, procedura si mijloacele de care dispui, chiar dacă nu sunt cele ideale”, mai scrie Barna.

Pacienţii de la Spitalul Foişor au fost evacuaţi vineri seara pe tărgi şi în cărucioare. Unitatea medicală trebuie eliberată până sâmbătă. La Foişor erau internate 90 de persoane. 20 de pacienţi vor fi mutaţi, iar 70 vor fi trimişi acasă. Pentru unii dintre pacienţi, operaţiile vor fi amânate. Autorităţile spun că au luat acestă decizie din cauza situaţiei fără ieşire a cazurilor grave de COVID din Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite