Politică

articolul anterior articolul urmator

Dan Barna, despre lipsa autostrăzii în Moldova: Preşedintele nu cară găleţi cu asfalt, dar are o forţă extraordinară prin puterea mesajului său

26
25 Aug 2019 15:18:54
Autor: News.ro
Dan Barna
Dan Barna

Liderul USR Dan Barna a declarat, duminică, la Iaşi, că preşedintele ţării nu cară găleţi cu asfalt pentru autostradă, dar are o forţă extraordinară prin puterea mesajului său, adăugând că prin implicare, şeful statului poate genera “acel chef al românilor de a face treabă“.

“Nu există autostrăzi, Moldova este izolată de restul României. Şi nu doar din cauza corupţiei nu are, problema incompetenţei este la fel de importantă. Avem declaraţii în CSAT şi legi care sunt foarte frumoase, dar din hârtii şi ridicări de mână în comisii nu cresc kilometri de autostradă. Dacă nu începem să lucrăm pentru România, peste cinci sau zece ani vom avea fix aceleaşi discuţii“, a spus Dan Barna.

Întrebat cum poate rezolva un preşedinte problema autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, Dan Barna a afirmat că şeful statului are o forţă extraordinară prin puterea mesajului său.

“Preşedintele nu cară găleţi cu asfalt şi nu trage curent, dar preşedintele are o forţă extraordinară prin puterea mesajului şi a direcţiei. România are nevoie în momentul de faţă de inspiraţie şi de încredere. Asta lipseşte în România. Dintre toţi vectorii politici pe care îi are un stat, preşedintele are cea mai puternică voce. Din această poziţie, prin mesaje, prin implicare, prin toată această forţă instituţională care există, poziţia preşedintelui poate să genereze acel chef de a face treabă al românilor“, a mai spus liderul USR.

Dan Barna afirmă că îşi propune să fie genul de preşedinte “prezent, activ şi implicat“.

“Oamenii sunt mimetici. Dacă văd un mesaj într-o direcţie, oamenii aceia competenţi şi pricepuţi, chiar şi aceia din instituţiile super-birocratizate capără încredere că lucrurile pot merge spre bine“, a afirmat Dan Barna.

Întrebat ce îi reproşează lui Klaus Iohannis, liderul USR a răspuns că nu vrea să intre în “jocul reproşurilor“, pentru că doar electoratul poate să aprecieze, dar că un lucru este cert şi anume că Moldova nu are autostradă.

“Este un element pe care nu-l contestă nimeni. Este eşecul unor guverne succesive, de 30 de ani încoace, care au lăsat cea mai mare provincie istorică zolată de restul României“, a spus Dan Barna.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Sacha Durand
25.08.2019, 16:55:20

Cel ce se prezinta in fata electorilor,trebuie sa aiba un programin in care sa se recunoasca toti romanii,un proiect care sa indice o directie, care sa scoata tara din aceasta mocirla in care au scufundat-o cei ce s-au perindat pe la putere.....sa explice oamenilor de rand care este bilantul actual si care ar fi prioritatile pentru tara.... Un proiect al tuturor romanilor care acum sunt dezbinati in clanuri si partidute.....Un proiect care sa reaminteasca romanilor ca exista seriozitate,imaginatie,vointa in slujba poporului....reasezand lucrurile la locul lor firesc ! Fara penali,fara dosare ,incoruptibili si animati de dorinta de a se pune in slujba catateanului de rand ....recastigand in acest fel INCREDEREA lor !

+5 (5 voturi)
inuendo
25.08.2019, 16:56:49

Dacă USR-ul își face o obligație de onoare din anularea pensiilor speciale, vor câștiga în mod clar alegerile. Mai departe, cum vor acționa în favoarea autostrăzilor, depinde numai de ei. Eu unul, m-aș feri să preiau promisiunile neonorate ale mafiei pzd-alde-udmr.

+8 (8 voturi)
Sacha Durand
25.08.2019, 17:11:26

inuendo : Autostrazile sunt o prioritate in Romania,este si unul din motive pentru care tara nu este vizitata de multi turisti ! Lipsa autostrazilor si conditiile lamentabile ale spitalelor sunt spaima turistilor civilizati.....Cunosc o gramada de cazuri care ar fi dorit sa vada Romania despre care se stie ca este o tara cu un potential turistic exceptional....In tot blocul ex-comunist(nu stiu in Albania) astea au fost rezolvate de foarte mult timp ! Nu e vorba doar de turism cand dezvolti infrastructura unei tari....e si partea economica....

+8 (8 voturi)
IonIon Codreanu
25.08.2019, 17:12:56

Românii, în marea lor majoritate, cu sau fără carte, sunt OBIȘNUIȚI să trăiască în țară, așa cum este ea. Nu moare nimeni din caza înapoierii, a subdezvoltării. Și nu sunt DE LOC dispuși s facă un efort pentru schimbarea lucrurilor. Dacă unii nu suportă, pot pleca ”afară” și rezolvă problema. Dacă cineva s-ar angaja să schimbe lucrurile pentru ei, poate că ar accepta, dar cu o condiție: actuala mizerie oferă fiecăruia o măruntă oportunitate. La care nimeni nu vrea să renunțe! Așa că, vor cârti și vor trage concluzia că ”tot cum era, era mai bine!”

-4 (6 voturi)
Sacha Durand
25.08.2019, 17:31:05

IonIon Codreanu : Care e "marunta oportunitate" de care vorbesti ? Sa inteleg ca oamenii ar refuza sa traiasca civilizat,cu medici si la sate .....cu case cu apa curenta,cu scoli cu wc integrat in cladire,cu drumuri decente ????

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (26)