Dan Barna, despre proiectele pe fonduri europene investigate de DNA: Sunt foarte liniştit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele USR, Dan Barna, spune că dosarul deschis de DNA în legătură cu afacerile sale cu fonduri europene nu este o formă de presiune şi afirmă că nu are nicio „îngrijorare” în această privinţă. Întrebat cine crede că ar fi adversarul politic care a dat informaţiile, Barna spune că acuzaţiile la adresa sa pot aduce profit electoral candidatului PSD.

Întrebat dacă împărtăşeşte punctul de vedere conform căruia dosarul deschis la DNA, în care se fac verificări privind activitatea sa ca om de afaceri care a derulat fonduri europene, ar avea drept scop acela de a-l convinge să acţioneze într-un fel sau altul din punct de vedere politic, Dan Barna spune că nu este de acord cu cei care spun acest lucru.

„Nici pe departe nu m-a influenţat niciun moment. E dreptul oricărei instituţii să facă ce fel de verificări consideră. Chiar eu am solicitat ca verificările respective să fie făcute de DNA, ca fiind o instituţie care nu e subordonată politic şi e normal să am această solicitare ” a spus Barna marţi seară, la Digi 24.

Acesta a adăugat că nu are „niciun fel de îngrijorare” în ceea ce priveşte activitatea sa derulată în cadrul proiectelor pe fonduri europene înainte de a intra în politică.

„Este o activitate perfect corectă, legală, morală, verificată şi de instituţiile române şi de instituţiile europene, nu a existat nicio corecţie, nu a existat nicio sesizare de nereguli, sunt foarte liniştit din această perspectivă”, a explicat candidatul USR.

Barna a catalogat drept „spectaculoase dezvăluiri de campanie” articolele despre afacerile sale dinaintea intrării în politică şi spune că „şi moral este foarte liniştit” în ceea ce priveşte proiectele pe fonduri europene.

„Pentru mine nu a fost o presiune, nu putem să nu observăm că ea a apărut în campania electorală şi, dincolo de ancheta jurnalistică, a fost folosită de foarte mijloace media ca instrument de luptă în campania electorală. Asta este o realitate şi am foarte mare încredere în cetăţenii României că citind aricolele şi, văzând cum sunt folosite, vor lua decizia în consecinţă, cu înţelepciune”, a afirmat candidatul USR PLUS.

Întrebat care ar fi adversarul politic care a pus subiectul pe agenda publică, preşedintele USR a spus: „La cum arată lucrurile – şi cei de la Rise chiar în interviul pe care l-am avut cu dânşii  mi-au sus c au primit din Ministerul Fondurilor dosarul complet al rambursării mele, că a fost o persoană de bună credinţă care le-a transmis tot dosarul, dincolo de răspunsul oficial al Ministerului - a plecat dintr-o instituţie controlată de doamna Dăncilă, a ajuns într-o anchetă jurnalistică perfect legitimă, s-a întors la  altă instituţie controlată de doamna Dăncilă. Putem trage această concluzie, că ar veni dinspre contracandidatul direct pentru turul doi, PSD, nu? Nu am date, repet, este o părere personală, cum la fel de bine orice altă părere legată de cine e în spatele acestui succes de coordonare mediatică, să spun aşa... Dar neştiind şi neavând dovezi, nu pot să fac acuzaţii”.

El explică faptul că nu este de acord cu afirmaţiile lui Andrei Caramitru, membru USR, care a vorbit despre faptul că dosarul ar avea drept scop acela de a determina USR să intre la guvernare.

„Andrei Caramitru este unul dintre cei 17.000 de membri ai USR. Punctul respectiv de vedere nu reprezintă poziţia partidului sau poziţia mea. Este o poziţie asumată individual”, a spus Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite