Politică

articolul anterior articolul urmator

Dan Barna a fost ales preşedinte al USR

12
6 Sep 2019 01:04:57
Autor: Vlad Terteleac
Dan Barna este, în continuare, preşedinte al USR FOTO Inquam Photos / George Calin
Dan Barna este, în continuare, preşedinte al USR FOTO Inquam Photos / George Calin

În urma unui proces de vot marcat de mai multe controverse, Dan Barna a fost ales preşedinte al USR, învingând-o astfel pe Cosette Chichirău, principala sa contracandidată, în cadrul scrutinului intern desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie.

Dan Barna a câştigat, joi seară, competiţia internă pentru preşedinţia USR în urma votului încheiat la ora 22.00.

Conform comunicatului de presă al USR, Dan Barna a obţinut 6.097 de voturi (65,75%) dintr-un total de 9.314. Cosette Chichirău s-a clasat pe locul al doilea, obţinând 2907 de voturi (31,35%), în timp ce Alexandru Surcel a obţinut doar 269 de voturi (2,9%) din partea membrilor USR care au participat la vot.
 
„Potrivit statutului, preşedintele USR este ales prin vot electronic secret de către toţi membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate şi legitimitate. Rezultatul scrutinului intern va fi validat de Congresul USR care va avea loc la Timişoara pe 14 septembrie. În cadrul Congresului de la Timişoara vor fi aleşi şi noii membri ai Biroului Naţional al USR”, mai arată comunicatul USR, observându-se şi ”extinderea accelerată” a partidului sub mandatul câştigat de Barna în octombrie 2017.
   
Victoria lui Dan Barna vine în urma unor alegeri interne cu scandal în USR, votul fiind prelungit cu două zile până astăzi, ora 22.00, după ce au apărut mai multe probleme la sistemul electronic utilizat de membrii USR pentru a-şi exprima preferinţele.
 
În cursul zilei de joi, potrivit surselor Adevărul, Cosmin Timofte, liderul USR Vrancea şi candidat pe lista lui Dan Barna pentru un loc în Biroul Naţional, a dat afară din filiala pe care o conduce mai mulţi membri care s-au poziţionat împotriva lui Barna în dezbaterile interne din partid. Decizia acestuia a stârnit mai multe controverse în interiorul formaţiunii poltice. Claudiu Prisinel, liderul USR Dolj, l-a acuzat pe Timofte de ”un reflex antidemocratic care a fost acceptat prea mult timp în USR”, în timp ce Floria Presadă, deputat USR, a declarat că excluderile din cadrul filialei Vrancea „ nu trebuie să treacă pe lângă actualul, atât cât mai e”. În faţa valului de critici din interiorul partidului, Dan Barna a anunţat că liderul USR Vrancea, Cosmin Timofte, s-a retras din competiţia pentru un loc în Biroul Naţional.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

ovidiu preda
6.09.2019, 07:28:30

Niste romani vajnici, borno o bate pe closette si pe clotilde ca sa se lupte cu alti romani, klaun werner, hunor si kiolos, paleologu

-5 (9 voturi)
LochRoagPM
6.09.2019, 07:33:47

pui și puice de daci !

-4 (10 voturi)
gigione deladolj
6.09.2019, 09:35:59

bravo! La mulţi ani cu usereul dus în pămînt sub conducerea sa luminată! Are un zîmbet, parcă l ai prins cu chiloţii în vine....oricum diferă de rînjetul tolomacului alogen.

-4 (6 voturi)
LochRoagPM
6.09.2019, 08:31:11

”Eu nu am știut niciodată că am un nume conspirativ dar semnam toate notele informative cu ...Petrov”.Mai aveți vreun dubiu ?! 1o ANI RĂI România a fost condusă, de fapt ”poporul Român” ( a se citii serviciilii cu steali multi) a ales să aibe președinte un Securist sadea care și-a început activitatea ca informator încă de pe băncile școlii generale.Acum căzătura din clanul bășescu -bercea este pitulat prin PE. Mare democrat petrov ăsta ...

-4 (8 voturi)
gigione deladolj
6.09.2019, 09:37:31

e altu subiectu aici, oaie!

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările