Politică

articolul anterior articolul urmator

Dan Barna, invitat la emisiunea lui Denise Rifai: „Nu l-am auzit niciodată pe Nicuşor Dan că i-aş fi furat partidul” VIDEO

3
3 Mar 2021 01:30:44
Autor: George-Andrei Cristescu
Dan Barna în emisiunea lui Denise Rifai FOTO Kanal D
Dan Barna în emisiunea lui Denise Rifai FOTO Kanal D

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, vicepremierul României, Dan Barna, a fost întrebat dacă i-a furat partidul lui Nicuşor Dan şi dacă se află în vreun conflict cu primarul Capitalei.

„Vreau să resping ideea că aş fi în conflict cu Nicuşor Dan. Nu l-am auzit niciodată pe Nicuşor Dan că i-aş fi furat partidul. Asta a fost o speculaţie a susţinătorilor săi sau a presei. El personal nu mi-a spus niciodată lucrul ăsta pentru că ştie foarte bine că a fost decizia lui să demisioneze. A plecat mai departe, iar partidul şi-a continuat viaţa, şi-a ales un nou preşedinte, s-a întâmplat să fiu eu şi lucrurile au mers mai departe”, a spus Dan Barna.
 
Barna a fost apoi întrebat de către Denise Rifai dacă s-a simţit trădat de Nicuşor Dan, acesta susţinând la alegerile parlamentare PNL, nu USR. 
 
„Decizia de a susţine PNL-ul în alegeri a fost cred o decizie de oportunitate politică. El e primarul Capitalei, Guvernul era PNL, e nevoie de resurse şi de bună colaborare. Un astfel de suport pentru primarul general presupune suport reciproc în alegeri, pe care Nicuşor Dan l-a furnizat. Dincolo de asta eu nu o văd ca o trădare. Am o relaţie decentă, stăm de vorbă, ne sunăm din când în când, atunci când e un subiect în urma căruia trebuie să vorbim. Dar ideea că aş fi avut vreun conflict cu Nicuşor Dan nu e susţinută de nicio realitate”, a spus Dan Barna.
 
Jurnalista l-a presat pe Dan Barna pe această temă, întrebându-l dacă nici măcar faptul că Nicuşor Dan a îndemnat cetăţenii să voteze cu PNL nu l-a deranjat. 
 
„Nicuşor Dan a procedat ca un om politic, primar al Capitalei, care vrea să-şi asigure sprijinul guvernului de la acel moment, optând pentru PNL, unul dintre cele două partide care l-au susţinut. Lucrul acesta a fost, din punctul meu de vedere, amendat de către electorat. La Bucureşti, USR PLUS a câştigat alegerile, ceea ce înseamnă că oamenii au făcut foarte clar distincţia între o obligaţie de campanie pe care Nicuşor Dan a ales să o onoreze şi opţiunile corecte pentru viitorul României care erau la momentul acela USR PLUS”, a mai spus vicepremierul Dan Barna.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

vasîli fărdecai
3.03.2021, 04:22:41

haBarn-ai tu ce-ți pregătește transparentul șî competentul funcțional, cumințenia pământului! Ești deja pă fărașul nației, căzătură bușonată la bereketul țării....dooormi în pâslaru pluserist, pupa-ți-ai franțuzoica, mucureștean parvenit ...!

+2 (4 voturi)
D S
3.03.2021, 09:00:38

D-le Barna, nu aveti nici un farmec domnule. Vad la dumeavoastra doar infatuare si lipsa de empatie lipsa de substanta. Va lipsesc multe lucruri care nu mai pot fi dobandite in nici un fel. Din cauza asta nu veti castiga niciodata nici o functie pentru care veti candida. Nu sunteti material de conducator domnule. Poate de mic functionaras dar mai mult nu!

+2 (4 voturi)
bovis.
3.03.2021, 11:48:04

BARNAULE ESTI CA SI PNLU SI PSDU INCOMPETENT.

-1 (1 vot)
Modifică Setările