Dan Barna: Ivan Patzaichin va rămâne implicat în procesul de selecţie a guvernatorului Deltei Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Patzaichin
Ivan Patzaichin

Alianţa USR PLUS continuă procesul de selectare a unui guvernator în Delta Dunării. Liderii alianţei au anunţat că şi Ivan patzaichin va fi implicat în acest proces.

Pe 15 ianuarie, liderii USR PLUS au anunţat că au demarat un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie. În acest proces, Ivan Patzaichin a fost invitat şi acceptase să se implice.

După numai două zile, Patzaichin a anunţat că se retrage din acest grup consultativ deoarece l-a „surprins de violenţa atacurilor” lansate la adresa lui pe acest subiect.

Joi, 21 ianuarie, vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a precizat că, în urma discuţiilor cu Ivan Patzaichin, acesta şi-a exprimat acordul de a rămâne implicat în procesul de selecţie a guvernatorului Deltei, relatează Spotmedia.

„Cred că l-am convins să rămână alături de procesul acesta de selecţie a guvernatorului Deltei, pentru că, mă rog, supărarea lui era, cumva, mai largă, legată de faptul că pe Facebook au fost mai multe comentarii, dincolo de acest comentariu punctual al unui coleg de-al nostru. Au fost mai multe comentarii. E, cumva, realitatea în care trăieşte umanitatea acum, cu acest social media, în care găseşti şi troli, şi oameni de rea-credinţă, şi oameni cu altă agendă, care toţi, acolo în mesaje, pot să dea o impresie de nesusţinere”, a precizat Barna.

Liderul USR a mai spus că Patzaichin va fi în continuare implicat în procesul de selectare a unui guvernator, iar miza coaliţiei este aceea de a avea o consultare cu oamenii relevanţi din Delta Dunării.

„În urma discuţiei cu dânsul, a spus că rămâne alături de noi, ne va ajuta, va fi în continuare implicat, o să găsim varianta formală pentru lucrul acesta. (…) Miza pentru noi e să avem acea consultare cu oamenii relevanţi din Deltă, Ivan Patzaichin fiind de departe unul dintre cei mai reprezentativi pe această zonă, de asociaţiile de mediu de acolo, de ceilalţi factori interesaţi, o consultare deschisă în care să se poată veni cu propuneri de proiecte şi cu propuneri de persoane.”

Dan Barna a precizat că în clipa de faţă nu există o persoană aspura căreia alianţă să se fi hotărât pentru ocuparea funcţiei de guvernator.

Citeşte şi:

Liderul USR Sulina a demisionat după ce l-a atacat pe Ivan Patzaichin, numindu-l „prietenul ciumei roşii”

Patzaichin, retragere din grupul consultativ USR-PLUS pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite