Politică

articolul anterior articolul urmator

Dan Barna: Este de netolerat ca în 2020 un primar să vină să ne spună cine ar trebui să aibă copii şi cine nu

12
14 Jan 2020 12:49:56
Autor: Iulian Bîrzoi
Dan Barna Inquam Photos / George Calin
Dan Barna Inquam Photos / George Calin

Liderul USR, Dan Barna, afirmă că „este de netolerat” ca în 2020 un primar să spună cine ar trebui să aibă copii şi cine nu. Barna afirmă că, atunci când a propus colegilor ca USR să se poziţioneze ca partid de centru-dreapta modern, a avut în vedere mai ales principiul libertăţii. ”Am plecat de la premisa că avem un stat care adesea intră cu picioarele în viaţa privată a cetăţenilor săi”, a afirmat Barna.

„Atunci când am prezentat public şi am supus dezbaterii interne documentul care propune poziţionarea USR ca partid de centru dreapta modern, am avut în vedere mai ales principiul libertăţii. Împreună cu colegii care susţin acest document, am plecat de la premisa că avem un stat care adesea intră cu picioarele în viaţa privată a cetăţenilor săi. Un stat care împiedică oamenii îşi ducă existenţa aşa cum consideră de cuviinţă şi decide ca şi cum ar şti mai bine decât fiecare dintre noi cum ar trebui să ne trăim viaţa. Este de netolerat că în 2020, într-o democraţie aşa cum pretindem că suntem, un primar să vină să ne spună cine ar trebui să aibă copii şi cine nu. „Exemplul” primarului traseist de la Târgu Mureş, Dorin Florea, recunoscut pentru numeroasele sale ieşiri în decor, nu mai are loc în viaţa publică românească”, a scris, marţi, pe Facebook, Dan Barna.

Potrivit acestuia, ”nimeni nu are dreptul să intervină în decizia unei familii care doreşte să aibă copii”.

„Astfel de declaraţii şi comportamente care amintesc de perioade negre ale istoriei ar trebui să fie sancţionate prompt de cetăţeni, în condiţiile în care domnul Primar nu are decenţa să îşi dea demisia. Apoi ar putea să se apuce de citit Constituţia, legile şi definiţia de dicţionar a bunului simţ. Administraţia locală are nevoie de oameni care să înţeleagă nevoie reale ale comunităţilor pe care le reprezintă. Nu de traseişti, nu de rasişti, nu de incompentenţi”, a mai scris Barna.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o „situaţie financiară acceptabilă", „un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Nicolae Lazar
14.01.2020, 12:54:04

Barna asta este prost ca noaptea, primarul din Targu Mures nu a facut decat sa exprime ceea ce ii transmite populatia: si anume ca nu orice paduche social trebuie sa aiba copii daca nu e capabil sa-i intretina si sa-i educe.

+2 (6 voturi)
gigione deladolj
14.01.2020, 12:59:59

Primarul acela are toată dreptatea din lume! Nu v aţi săturat să consumaţi resurse pe magraoni?? Produc ăştia ceva?? Aduc vreun plus la bunăstarea socială?? Taxe? Impozite? Doar criminalitate şi poluare morală. Dar familie de etnici fără minim 3-4 copii nu vei zări pe stradă. Băi barna, ai terminat un partid, acu ce zici? Dacă latri corect politic, te vei scoate??

+1 (5 voturi)
Michael Michael
14.01.2020, 13:01:07

Barna este un alt politician ipocrit. In loc a sa incurajezi natalitatea romanilor, le oferi tiganilor noi si noi avantaje. In cateva sute de ani singurul lucru pe care tiganii l-au facut cu succes a fost acela de a se inmulti. Ca orice parazit dealtfel.

0 (4 voturi)
LazyBear
14.01.2020, 13:09:20

Shut up, Dane! Taci din gura, ca problema e grea si urat mirositoare...iar partidul tau are deja un picior in gips. Te bagi ca musca-n lapte (ca sa nu zic altundeva), ca sa ciupesti nitica imagine. Doar taci. Uneori e semn de intelepciune sa alegi sa taci. Marea majoritate a acestui popor stie cine si ce sunt tiganii, cu totii am avut de-a face cu ei. Daca ii iubesti, ia-i tata acasa la tine, ia o satra si educa-i, ne spui si noua peste vreun an daca ai reusit ceva, ori au reusit ei sa te bage pe tine la balamuc.

+1 (5 voturi)
leonard crassas
14.01.2020, 13:28:36

Aveti dreptate d-le Barna. Dati dv-tra alta solutie, va ascultam!! Daca nu sunt sanctionati in vre-un fel ca sa munceasca, ne trebuie 1000 ani ca sa se educe.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările