Dan Barna nu mai e fericit în USR. Surse: mai mulţi lideri i-au cerut demisia. Barna cere vot electronic pentru demiterea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa de aseară, mai mulţi lideri USR i-au cerut demisia lui Dan Barna din fruntea partidului, după ce a ratat finala prezidenţială. Printre ei: Mihai Goţiu, Cosette Chichirău, Tudor Benga şi Silviu Dehelean, susţin surse politice pentru Adevarul. În replică, Dan Barna a spus că-şi pune manatul pe masă, dar a cerut ca soarta sa în fruntea USR să fie decisă de toţi membrii partidului prin vot electronic.

„Trebuie să existe o asumare explicită, completă de răspundere“, a spus unul dintre liderii USR din teritoriu, care a cerut demisia lui Barna din fruntea partidului. De asemenea, alţi lideri USR au cerut sancţiuni şi pentru Cătăin Drulă şi Ionuţ Moşteanu, strategii de campanie ai USR. 

La finalul acestei săptămâni, USR va avea o nouă şedinţă în care va decide viitorul  lui Dan Barna în fruntea partidului, dar şi relaţia cu PLUS. 

După ce a ratat turul doi, candidatul USR-PLUS Dan Barna a anunţat că nu intenţionează să demisioneze din fruntea partidului. În paralel, unii membri din USR au început să-l critice pe Barna, în timp ce alţii dau vina pe „Sistem”. Totuşi, sociologul Mircea Kivu afirmă că motivele pentru care Barna e pierdut cursa pentru locul doi sunt mai simple de atât: lipsa de notorietate şi inadecvarea la un public nou.

Liderul USR Dan Barna a declarat, la emisiunea „Cafeneaua Naţiei“ a lui Dragoş Pătraru, că s-au aliniat mai multe forţe pentru a împiedica intrarea sa în turul II al alegerilor prezidenţiale şi că ancheta Rise Project a avut impactul ei. Barna susţine că a fost sunat de oameni din PNL care i-au explicat că aşa este în campania electorală şi a spus că a observat că partidele ai căror candidaţi au ajuns în turul II sunt mulţumite de rezultatul final.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite