Dan Barna, cu „succesuri” pe urmele Elenei Băsescu. „Unele glumiţe sociale fac carieră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Lavinia Cioaca
FOTO Inquam Photos/Lavinia Cioaca

Liderul USR Dan Barna a vorbit astăzi într-o conferină de presă despre nevoia Opoziţiei de a colabora pentru un candidat unic la Primăria Capitalei dar şi despre posibilitatea unei fuziuni între USR şi PLUS. De asemenea, Barna a comis aceeaşi eroare de exprimare care a făcut-o faimoasă Elena Băsescu - „succesuri”. Ulterior, Barna şi-a recunoscut pe Facebook greşeala.

„Fără îndoială, nu va fi o alianţă la nivel naţional, asta e foarte clar, însă, am spus de fiecare dată în anumite localităţi şi Bucureştiul poate să fie unul dintre ele, este nevoie clar de un candidat unic al opoziţiei pentru a scăpa Bucureştiul de această guvernare Firea, care pur şi simplu scufundă acest oraş. E un obiectiv pe care l-am discutat şi cu premierul Orban şi cu preşedintele în discuţii mai vechi, e foarte clar că dacă nu vom avea un candidat unic pe partea dreaptă orice fantezie procedurală nu va avea succes pentru că am văzut chiar şi acum la prezidenţiale cât de important este să aduni toate voturile disponibile”, a declarat Barna miercuri.

Acesta a vorbit şi despre subiectul fuziunii dintre USR şi PLUS, explicând că o decizie în acest sens se va lua în urma unor întâlniri, prima având loc vineri.

 
„Eu cred că alianţa este acum mai puternică decât mai destabilizată pentru că adevăratele caractere şi capacitatea de a crea o forţă care să conteze cu adevărat într-o lume controlată de vechi partide, controlate de un PSD care practic e precum o caracatiţă pe România, e nevoie de o alianţă şi un partid puternic”, a afirmat liderul USR, care mai apoi a continuat, folosind însă exprimarea „succesuri”.


„Cât de laş ar fi trebuit să fiu să spun îmi dau demisia, mă retrag, plecăm acasă pentru că am avut o dificultate. Tocmai după nişte succesuri, faptul că avem pur şi simplu acum un rezultat care a fost sub aşteptări, dar bun din foarte multe analize pe care le-am văzut şi la dumneavoastră, de confirmare a unei consistenţe politice a Alianţei  este elementul pe care putem să construim mai departe", a spus el.

În 2009, Elena Băsescu a făcut aceeaşi greşeală. „Poţi să ai şi eşecuri, poţi să ai şi succesuri", a filozofat mezina preşedintelui, adaptând în maniera personală pluralul de la „succes". 

Spre deosebire de aceasta însă, Dan Barna şi-a recunoscut greşeala pe Facebook. „Da, chiar am scăpat un «succesuri» azi într-o declaraţie de presă. Unele glumiţe sociale fac carieră”, a scris acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite