Dan Diaconescu se înscrie în cursa pentru prezidenţiale. Cum vrea PPDD să strângă banii de campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondatorul PPDD, Dan Diaconescu FOTO Mediafax
Fondatorul PPDD, Dan Diaconescu FOTO Mediafax

Fondatorul PPDD, Dan Diaconescu, va ocupa primul loc pe lista formaţiunii la alegerile europarlamentare din 2014 şi, cu siguranţă, va candida şi la alegerile prezidenţiale din 2014, a anunţat sâmbătă secretarul general al formaţiunii, Liviu Neagu.

„Următorul test electoral va fi campania pentru europarlamentare, urmată de finala pentru prezidenţiale la care, cu siguranţă, va participa Dan Diaconescu. Se conturează, încet-încet, şi o listă a PPDD pentru Parlamentul European, evident că lista îl va avea în frunte pe Dan Diaconescu, iar pe locurile următoare, preşedintele partidului, Simon Man, prim-vicepreşedintele Diana Voiculescu, eu, Liviu Neagu, în calitate de secretar general, şi ceilalţi colegi din Biroul Naţional de Coordonare. Sunt convins că vom obţine 20% la alegerile europarlamentare“, a declarat Neagu, citat de Mediafax.

De asemenea, el a anunţat că formaţiunea sa va începe, de luni, acţiunile în instanţă împotriva parlamentarilor care au trecut la alte partide, iar acestora li se va cere să achite câte două milioane de euro, conform unei convenţii semnate înaintea alegerilor.

„E limpede că trădarea este la loc de cinste în politica românească, iar acest fenomen nu ne-a ocolit nici pe noi. Se pare că meteahna întipărită în rândul partidelor aflate la putere, de a racola parlamentari, nu ne-a ferit de plecările din PPDD. Anterior campaniei pentru alegerile parlamentare, fiecare candidat a semnat o convenţie cu PPDD, ca în cazul în care părăseşte partidul să plătească două milioane de euro. Am decis activarea acestor clauze şi ne vom adresa de luni instanţei, iar primul proces va fi al lui Tudor Barbu“, a mai spus Neagu.

Secretarul general al PPDD a subliniat că s-au înregistrat peste 20 de plecări din PPDD şi formaţiunea are, în prezent, 42 de parlamentari, spre deosebire de 68, câţi au fost aleşi în 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite