Politică

articolul anterior articolul urmator

Dan Mihalache: Este anormal să nu avem aeronavă prezidenţială. Din cauza fostului titular de la Cotroceni suntem în situaţia de a închiria avioane

8
23 Apr 2015 17:31:21
Autor: Mădălina Mihalache
Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale FOTO Adevărul
Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale FOTO Adevărul

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, se simte ruşinat în faţa altor state pentru simplu fapt că România nu are o aeronavă a statului, ci se află în situaţia de a închiria.

„E absolut anormal sa nu existe o aeronavă prezidenţială. Dacă aş fi în locul dumneavostră, l-aş întreba pe fostul titular de la Cotroceni de ce este această situaţie. Mie mi-e ruşine când mă aflu pe pistă şi văd că ţări mult mai mici decât noi au avioane ale statului. E ruşinos pentru ţara asta. Din păcate domnul preşedinte, din cauza administraţiei precedente, care nu s-a preocupat de tema asta, se află în situaţia de a închiria avioane“, a precizat Mihalache, la B1 TV.

Dan Mihalache a mai spus că avionul cu care preşedintele Klaus Iohannis a  plecat la Consiliul European de la Bruxelles nu este unul de lux. „Aş face precizarea că nu e un avion de lux, e un avion de 9 locuri şi tinând cont de componenta delegatiei care a plecat la CE, care e formată din preşedintele Klaus Iohannis şi din consilierii prezideţiali domnul Ludovic Orban şi domnul  Lazăr Comănescu, e normal sa fi închiriat un avion de 9 locuri, nu cred ca v-aţi fi aşteptat să închiriem un avion de 40 de locuri. În momentul de faţă, domnul preşedinte si Preşedinţia Română nu au la dipoziţie niciun fel de aeronava, pentru orice fel de zbor se închiriaza în regim administrativ un avion. Dacă închiriem de la Tarom e 400 de mii de lei.  Acesta a costat 140 de mii de lei“, a mai spus Mihalache.

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi la  reuniunea extraordinară a Consiliului European, organizat pe fondul evenimentelor petrecute în Marea Mediterană.

„Particip la reuniunea extraordinară organizată pe fondul evenimentelor dramatice petrecute în Mare Mediterană. Se va discuta despre măsurile pe care UE şi statele membre le poate lua pentru a ameliora fluxurile de imigranţi din aceată regiune. Se conturează câteva direcţii de acţiune: stoparea traficului de fiinţe umane, inclusiv prin anihilarea reţelelor de traficanţi, prin capturarea şi distrugerea capacităţilor ilegale de transport, consolidarea eforturilor pentru salvarea celor aflaţi în pericol, pe mare, întărirea cooperării cu statele de origine şi de tranzit şi în final, sprijinirea statelor membre cele mai afectate. Este nevoie de măsuri credibile în sprijinul dezvoltării ţărilor de origine, de prevenire a migraţiei ilegale“, a anunţat Iohannis, înainte de plecarea la Bruxelles.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

dracon
23.04.2015, 17:41:27

Scarba asta de Mihalache a inceput iar sa-l pupe undeva pe Basescu. Bai loaza ,nu cumva Pontache si-a batut joc de functia cea mai inalta din Romania si l-a facut pe presedintele Romaniei sa sboare cu un avion de linie ,spunand ca aeronava care era in chitiata de presedintie ,este prea scumpa . La fel a procedat si cu locuinta de serviciu a vechiului presedinte ,precum si locuinta de protocol a noului presedinte, acest nimic a vrut sa le arate ,,cine este seful'' si ca presedintii statului sant la discretia lui.

+7 (7 voturi)
Silviu Apostol
23.04.2015, 17:46:19

Nemernicul asta de bolsevic deghizat in penelist se face ca nu stie ca GUVERNUL e cel care decide si in chestiunea asta ! Un bou cu ifose !

+7 (7 voturi)
Marcel Cristea
23.04.2015, 17:50:08

Is there anything more important to you people than showoff?

Tudor Diana
23.04.2015, 18:54:34

Oare care au fost criteriile de promovare ale acestui individ ,caci bunul simt si educatia sigur nu au fost ? Daca la Cotroceni functioneaza principiul "spune-mi cu cine te insotesti ,ca sa-ti spun cine esti ",inseamna ca am luat ...PLASA PNL. Sa ne bucuram de putoarea lucrului bine facut pentru un timp destul de lung de aici ,inainte .Ce va ramane din poporul acesta ? S-ar putea sa nu ne dorim sa stim .

+7 (7 voturi)
6548155445666
23.04.2015, 19:11:40

ar trebui sa te rusinezi pe banii tai nu pe taxele mele l-ati hulit pe basescu ca toaca banii poporului acum ca i-ati luat locul vreti sa tocati inzecit si sa va mai si felicitam cum sa nu

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările