Dan Mihalache: Este anormal să nu avem aeronavă prezidenţială. Din cauza fostului titular de la Cotroceni suntem în situaţia de a închiria avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, se simte ruşinat în faţa altor state pentru simplu fapt că România nu are o aeronavă a statului, ci se află în situaţia de a închiria.

„E absolut anormal sa nu existe o aeronavă prezidenţială. Dacă aş fi în locul dumneavostră, l-aş întreba pe fostul titular de la Cotroceni de ce este această situaţie. Mie mi-e ruşine când mă aflu pe pistă şi văd că ţări mult mai mici decât noi au avioane ale statului. E ruşinos pentru ţara asta. Din păcate domnul preşedinte, din cauza administraţiei precedente, care nu s-a preocupat de tema asta, se află în situaţia de a închiria avioane“, a precizat Mihalache, la B1 TV.

Dan Mihalache a mai spus că avionul cu care preşedintele Klaus Iohannis a  plecat la Consiliul European de la Bruxelles nu este unul de lux. „Aş face precizarea că nu e un avion de lux, e un avion de 9 locuri şi tinând cont de componenta delegatiei care a plecat la CE, care e formată din preşedintele Klaus Iohannis şi din consilierii prezideţiali domnul Ludovic Orban şi domnul  Lazăr Comănescu, e normal sa fi închiriat un avion de 9 locuri, nu cred ca v-aţi fi aşteptat să închiriem un avion de 40 de locuri. În momentul de faţă, domnul preşedinte si Preşedinţia Română nu au la dipoziţie niciun fel de aeronava, pentru orice fel de zbor se închiriaza în regim administrativ un avion. Dacă închiriem de la Tarom e 400 de mii de lei.  Acesta a costat 140 de mii de lei“, a mai spus Mihalache.

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi la  reuniunea extraordinară a Consiliului European, organizat pe fondul evenimentelor petrecute în Marea Mediterană.

„Particip la reuniunea extraordinară organizată pe fondul evenimentelor dramatice petrecute în Mare Mediterană. Se va discuta despre măsurile pe care UE şi statele membre le poate lua pentru a ameliora fluxurile de imigranţi din aceată regiune. Se conturează câteva direcţii de acţiune: stoparea traficului de fiinţe umane, inclusiv prin anihilarea reţelelor de traficanţi, prin capturarea şi distrugerea capacităţilor ilegale de transport, consolidarea eforturilor pentru salvarea celor aflaţi în pericol, pe mare, întărirea cooperării cu statele de origine şi de tranzit şi în final, sprijinirea statelor membre cele mai afectate. Este nevoie de măsuri credibile în sprijinul dezvoltării ţărilor de origine, de prevenire a migraţiei ilegale“, a anunţat Iohannis, înainte de plecarea la Bruxelles.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite