Dan Nica: 1,95 miliarde de euro pentru tranziţia energetică. Am obţinut tot ce se putea ca suport financiar de la Bruxelles. Mingea e în terenul Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Nica FOTO Dan Nica / Facebook
Dan Nica FOTO Dan Nica / Facebook

Europarlamentarul PSD Dan Nica a transmis că Fondul Tranziţiei Juste a fost adoptat de Parlamentul European. Europarlamentarul a explicat că din punct de vedere financiar s-a obţinut „tot ce se putea” şi că „mingea e în terenul Guvernului” acum.

”Ţara noastră beneficiază de 1,95 miliarde de euro pentru tranziţia energetică, ceea ce reprezintă 11,12% din totalul Fondului, de 17,5 miliarde euro. Avem a treia mare alocare ca stat. România va beneficia de 1,11 miliarde până în 2026 şi alţi 834 milioane Euro pentru întreaga perioadă financiară 2021-2027.  Aşadar, trebuie pregătite şi adoptate urgent planurile teritoriale pentru o tranziţie justă!”, a subliniat Dan Nica, conform unui comunicat de presă ytransmis de PSD.

Potrivit comunicatului de presă, „eurodeputatul social-democrat a precizat că banii din Fondul de Tranzitie Justă vor contribui la rezolvarea provocărilor din domeniul social, economic şi de mediu, pentru lucrătorii afectaţi de închiderea industriei miniere şi a industriei cu consum mare de energie”.

Europarlamentarul PSD a mai precizat că „mingea e în terenul Guvernului” şi că din punct de vedere financiar s-a obţinut „tot ceea ce se putea”.

”Am obţinut tot ceea ce se putea ca suport financiar de la Bruxelles. Mingea e în terenul Guvernului, pentru a pregăti economia pentru impactul social, ocupaţional, economic şi de mediu al tranziţiei către o economie neutră din punct de vedere climatic, cu obiectivele deja asumate la nivel naţional şi european, pentru 2030, respectiv 2050”, a punctat Dan Nica.

Potrivit sursei citate, „printre cele 15 măsuri sprijinite de Fondul pentru Tranziţie Justă se numără: investiţii productive în IMM-uri, inclusiv microîntreprinderi şi întreprinderi noi, care să conducă la diversificarea economică, modernizarea şi reconversie; investiţii în crearea de noi firme, inclusiv incubatoare de afaceri şi servicii de consultanţă, care conduc la crearea de locuri de muncă; investiţii în utilizarea tehnologiei, precum şi în sisteme şi infrastructuri pentru energie curată la preţuri accesibile, inclusiv tehnologii de stocare a energiei; investiţii în mobilitate locală inteligentă şi durabilă, inclusiv în decarbonizarea sectorul transporturilor şi infrastructura acestuia la nivel local”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite