Dan Tudorache încă speră la Primărie şi spune că aşteaptă luni decizia BEC cu privire la contestaţia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, Daniel Tudorache, a spus că se aşteaptă ca Biroul Electoral Central să ia în calcul contestaţia sa cu privire la imaginile apărute în spaţiul public cu persoane intrate în sala sacilor de voturi.

„Am depus la BEC o contestaţie. Nu s-a discutat acea contestaţie, nu-mi dau seama cum poate să anunţe un câştigător fără să ia în calcul acele imagini şi să le discute. Aşteptăm. Eu aştept decizia BEC. Dacă aşa consideră, că e normal să vadă întreaga ţară acele imagini şi să nu le pună în discuţie, atunci înseamnă că ne merităm soarta.” a declarat Tudorache, duminică, la Antena 3.

El a adăugat că mâine ar urma ca BEC să ia în discuţie contestaţia sa. „Am vorbit cu reprezentantul PSD şi am întrebat, de câteva zile tot întreb, când ia în discuţie acele imagini. Până acum nu s-a luat în discuţie. Am înţeles că mâine, aşteptăm şedinţa de mâine de la BEC să ia în discuţie acele imagini”.

„Atunci când s-a intrat în acea cameră nu s-a făcut niciun înscris. Asta este ilegalitatea. E treaba justiţiei. Nu mai comentez. Văd că te baţi cu morile de vânt. Toată lumea vede ce s-a întâmplat şi chiar nu mai contează. Atunci de ce să mai votăm dacă chiar nu contează când descoperi o fraudă? E adevărat, am descoperit-o mai târziu, pentru că atunci s-a întâmplat”, a continuat candidatul PSD.

Renumărarea voturilor la Sectorul 1 a fost respinsă de BEC, care menţionează că „aspectele vizând o eventuală fraudă electorală au fost analizate şi respinse ca nefondate”. În urma acestei respingeri, Clotilde Armand a anunţat că este oficial câştigătoare alegerilor pentru Primăria Sectorului 1.

Hotârarea BEC mai spune că imaginile apărute în spaţiul public cu privire la manipularea şi păstrarea sacilor cu buletinele de vot nu intră în competenţa sa.

În acest caz, Poliţia Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat şi fac cercetări în două dosare penale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite