Politică

articolul anterior articolul urmator

Dan Vîlceanu: Vrem revenirea USR în coaliţie. Punem acum un guvern minoritar şi ne împăcăm peste o lună, două

10
25 Oct 2021 01:50:37
Autor: Anne-Marie Sandu

Liberalii propun USR să voteze pentru moment un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă, iar apoi să înceapă negocieri pentru o refacere a coaliţiei şi o revenire la guvernare, alături de PNL şi UDMR, a partidului condus de Dacian Cioloş, dar păstrând acelaşi premier.

Propunerea a fost făcută duminică seara, la Digi24, de Dan Vîlceanu, secretar general al PNL. El a explicat că raţiunea unui astfel de demers ar fi că împăcarea dintre USR şi PNL cere timp, iar ţara nu poate să stea fără un guvern cu puteri depline. 
„Important e ca România să aibă un guvern cât mai repede şi am luat toate variantele posibile. Oamenii nu mai ştiu ce să înţeleagă. E ca la nebuni. Am avut o coaliţie funcţională şi ne-am trezit dintr-odată că cineva face o moţiune de cenzură din interiorul coaliţiei şi dă jos guvernul la 12.000 de cazuri pe zi. Acum sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a arătat Dan Vîlceanu.
„Toţi am vorbit despre refacerea coaliţiei, însă nu poţi să refaci coaliţia câtă vreme personalizezi fiecare discuţie. Este aproape o obsesie la USR: Cîţu, Cîţu, Cîţu. Nu pot vorbi altceva. Deci, nu poţi să refaci coaliţia până nu depersonalizezi. Ok, am înţeles, USR nu-l mai vrea pe Cîţu. Nicolae Ciucă! Votaţi-l! Şi nici cu Nicolae Ciucă înţeleg că nu e bine, că acum vor în coaliţie. Sincer, nu mai înţelegi”, a continuat el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

pandia theodor
25.10.2021, 04:37:28

TUsi aliatii täi nu intelegeti ca-m multe nici ce inseamnä reforme pentru romania.Voi sinte ti gevernul 0 reforme nici nu aveti program de guvernare si nici minte sä puteti guverna.

0 (2 voturi)
= aceeaşi mizerie
25.10.2021, 05:04:38

p t... Corect!... Legat de articol... "Nu ştiu, alţii cum sînt", dar eu, doar cînd îi văd figura de cioclu (nici nu mai aştept să deschida gura) îi interpretez orice declaraţie exact pe dos, atîta încredere "emană" acest individ... După ce că-i ipocrit, mai e şi foarte limitat în gîndire (de perspective, proiecţii, strategii nici nu mai vorbesc), şi chiar crede că un partid cu principii, ideologie şi cu picioarele pe pămînt, cum e USR+, ar mai putea accepta în continuare mizeriile şi minciunile gălbenoşilor. A trecut de mult timp acel punct al "naivităţii" politice...

-7 (7 voturi)
G M
25.10.2021, 08:26:42

Împăcați-vă acuma, dacă tot aveți de gând s-o faceți, nu peste o lună-două, și ați rezolvat simplu repede și problema guvernului. Altfel e o minciună ca atâtea altele ale lui cîțulache și numai nătărăii mai au încredere în voi.

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
25.10.2021, 08:30:11

Comentariu considerat abuziv.

Amdo Odma
25.10.2021, 09:03:59

Cenzura si-a facut datoria. Frank Estein a fost aparat de Adevarul.

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările