Politică

articolul anterior articolul urmator

Dana Budeanu – dublura în campanie a Gabrielei Firea

17
3 Sep 2020 18:10:21
Raluca Boboc
Foto captură Youtube
Foto captură Youtube

După unul dintre cele mai catastrofale mandate de primar, în contextul în care până la alegerile din anul 2016 niciun edil al Capitalei nu a avut la dipoziţie, pentru realizarea programului electoral, o majoritate confortabilă în Consiliul General şi o echipă de primari de sectoare care să provină din acelaşi partid, Gabriela Firea încearcă să convingă din nou electoratul bucureştean să-i acorde votul.

Având o percepţie extrem de negativă în rândul electoratului, comparabilă cu negativitatea pe care a reuşit să o genereze Liviu Dragnea în rândul populaţiei, la care se adaugă şi valul de ură pe care PSD a reuşit să îl stârnească în Bucureşti, în special după momentul „10 august”, Gabriela Firea mizează pe o strategie de campaniei în care brandul partidului, dar şi figura acesteia să fie cât mai ascunse astfel încât electoratul nehotărât, cel care are forţa de a tranşa această competiţie, să fie cât mai puţin expus riscului de a fi iritat de însemnele şi imaginile asociate „ciumei roşii”, iritare care l-ar putea determina să iasă masiv la vot la alegerile locale pentru primăria Capitalei. 

În acest scop, în această campanie, Gabriela Firea a apelat la câteva  „trucuri” menite să ţină electoratul nehotărât în case pe data de 27 septembrie, pe modelul alegerilor locale din 2016, când alegerea primarului general a fost o „afacere” derulată între electoratele fidele ale partidelor, cu consecinţe negative pentru toţi locuitorii Bucureştiului. 

Astfel, de la lipsa bannerelor şi a afişelor electorale cu chipul Gabrielei Firea, la pozitivarea numelui Firea în diverse mesaje subliminale, până la ascunderea siglei PSD sau impunerea pe lista pentru Consiliul General a unor pesonaje din afara  partidului, toate aceste tehnici de campaniei au rolul de a neutraliza posibilele efecte negative şi de a reduce impactul negativ al atacurilor adversarilor. 

Noutatea pe care o aduce campania Gabrielei Firea este utilizarea Danei Budeanu pe post de dublură a candidatei. Astfel că, „regina la zahăr”, mama „mafioţilor şi a ameţitelor”, biciuitoarea „fătălăilor” specialista în „verdicte politice”, „masteranda în problematici est-europene” şi „doctoranda în integrare europeană”, a preluat o mare parte din rolul candidatei Firea cu misiunea de „a-i rupe pe genunchi” pe contracandidaţi şi de a inventa realizări care nu se regăsesc în portofoliul actualului primar, precum cele 17 spitale şi cele 300 de poduri. 

Astfel că, în timp ce candidata Gabriela Firea dansează cu Pandele „Jerusalema”, îl duce pe căţelul Billy la frizerie, împarte noi pomeni sau se ocupă de „problemele primăriei”, încercând să genereze electoratului nehotărât percepţia că nu s-ar afla în competiţia pentru un nou mandat, Dănuţa, dublura de campanie, atacă, urlă, muşcă, zgârie, sare la beregată, face spume fiind angajată pe viaţă şi pe moarte în bătălia pe care în mod normal un candidat ar trebui să o poarte într-o campanie electorală. 

Momentan toate datele sociologice indică o prezenţă redusă la vot. Decalarea alegerilor într-o perioadă în care agenda electoratului este centrată pe alte preocupări decât alegerile locale, fricile induse cetăţenilor de criza sanitară şi consecinţele acesteia, precum şi  expunerea zilnică la diverse tehnici de manipulare, sunt factori care vor favoriza absenteismul. 

Menţinerea unei prezenţe cât mai low-profile în campanie s-ar putea să fie strategia câştigătoare care să-i aducă Gabrielei Firea un nou mandat de primar. Rămâne de văzut câtă imaginaţie va avea echipa de campanie a candidatului Nicuşor Dan pentru a contracara această manevră electorală.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

elfu
3.09.2020, 18:26:58

e o compatibilitate patologica probabil ...

-7 (13 voturi)
Radu Mircea
3.09.2020, 19:14:38

# Doamna Firea crede ca poate bucurestenii uita ca de 3 saptamini se spala cu apa rece si asta iarna au avut caldura pe sponci . Noroc ca a fost o iarna de om sarac , ca altfel in primavara un sfert din bastinasii bucurestiului ar fi fost cu dintii rinjiti la geam . lo de catzaveica astalalta - Budeanu - n-am auzit pina acum , pacatul meu , dar am prins un petec din emisiunea lu' Gidea si pot sa jur ca ce era la guritza ei ar fi rusinat si un marinar batrin cu un picior de lemn , pacatul ei .

+8 (10 voturi)
Vanatorul/d.c.
3.09.2020, 18:55:55

Si daca ”ii sparge” Basescu si le ”sufla” capitala..? Revin cu o intrebare care, repet, NU este adresata limbailor celor doua mafii nationale (pesedista si limberal-iohannist-neosecursitica) ci bucurestenilor fara carnet de partid dar cu discernamant si liber arbitru: care dintre cei trei candidati canditati la primaria Capitalei, Traian Basescu, Gabi Firea si Nicusor Dan ar avea suficienta stiinta, voința, putinta, experienta, prestanța, șiretenie de politician uns cu toate alifiile si, mai ales, SUVERANITATEA necesara pentru a administra Bucurestiul strict in interesul bucurestenilor..? Deci, dintre cei 3 candidati, cine credeti ca ar fi cel mai ”eficient” ca primar al Capitalei si al bucurestenilor..?

-6 (12 voturi)
Mircea Lupan
3.09.2020, 19:24:08

Nicusor Dan si Vlad Voiculescu.

0 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
3.09.2020, 21:14:33

Nicusor Dan nu va participa la nicio dezbarere, pentru ca e o nulitate politica si administrativa..absolută..! Noua Securitate si bratul ei politic (PNL) va aplica si in cazul lui Nicusor Dan ”reteta Werner”, cea de la alegerile prezidentiale, cand Iohannis n-a avut nicio treaba cu alegerile si parte de dezbateri cu contra candidatii, pentru ca staff-ul lui neosecuristic a facut pe dracu-n patru sa-l ascunda si fereasca de dezbateri cu contracandidatii, fiind era clar ca lumina zilei ca Ficusul cu cap de neamț, la fel ca si Nicusor Dan, e o marioneta de-o submediocritate ..infioratoare (vezi ce spunea Mircea Miclea despre el), iar drept urmare toti contracandidatii, ABSOLUT toti contracandidatii, l-ar fi facut ”muci” intr-o eventuala confruntare electorala transmisa direct. Deci, a doua oara a fost plantat presedinte de propaganda si frauda electorala (morala si materiala) orchestrate de catre Noua Securitate..! Tot asa se va incerca sa fie plantat si Nicusor Dan la primaria Capitalei..!

-8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările