Efectele secundare ale loviturii de stat. Dana Grecu a luat un cap în gură. Ursu o aşteaptă pe mama lu' Hillary Clinton. Dar să vină cu trabucu' lu' bărba-su'!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri am primit trei noi dovezi că în vara acestui an a avut o tentativă prelungită de lovitură de stat. Acţiunea pucistă a durat aproape două luni şi i-a avut în prim-plan pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu, iar „la butoane” pe Dan Voiculescu.

Cele trei dovezi au fost produse de: 1. procurorii DNA; 2. Biroul Electoral Central; 3. Departamentul de Stat al SUA, prin şeful său, Hillary Clinton. Dar să le luăm pe rând.

Prima dovadă. În rechizitoriul întocmit de DNA, pe baza căruia a fost trimis în judecată Dumitru Samson (fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu), este descris mecanismul infracţional de fraudare a votului la referendumul pentru demiterea preşedintelui, din 29 iulie 2012. Familia Dobriţoiu – Samson îi este foarte apropiată lui Crin Antonescu, iar fiul ministrului Apărării se prezintă drept „consilier personal” al liderului PNL.

Pe 29 iulie, Dumitru Samson a plecat de urgenţă la Cluj-Napoca, pentru a impulsiona participarea la vot a sute de ţigani din câteva şatre izolate. Aceştia au fost luaţi cu autobuzele, din afara oraşului, şi duşi la secţiile de votare, sporind spectaculos procentul de participare după ora 18.00. Rromii, majoritatea neştiutori de carte, au fost stimulaţi financiar să voteze de câte cinci ori. Operaţiunea, coordonată şi supervizată de fiul ministrului Dobriţoiu, a fost pusă în practică de un interlop local, Bogdan Măgurean (zis Kamaz). În schimb, interlopul s-a ales cu un contract generos, oferit de Samson. În ziua referendumului, sediul PNL Cluj-Napoca s-a transformat în comandament de fraudare a votului. Întreaga operaţiune era dirijată de fiul lui Dobriţoiu şi de tovarăşul său interlop. Prin preşedintele interimar Crin Antonescu şi prin ministrul Corneliu Dobriţoiu, grupului infracţional avea legături la vârful statului.

Să reţinem obiectivul acestui grup: creşterea prin orice mijloace a procentului de participare la vot, pentru a atinge cvorumul de 50%+1 şi a forţa astfel demiterea preşedintelui Băsescu.

A doua dovadă. Biroul Electoral Central a comunicat ieri numărul total al alegătorilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie: 18.248.414. Uau! Păi, unde sunt cele 16 sau chiar 15 milioane propovăduite de USL şi de Ministerul Propagandei (Antena 3 + RTV) în luna august?! De la Victor Ponta la Ion Iliescu, de la Dan Voiculescu la Crin Antonescu, toţi liderii USL ţipau ca din gură de şarpe că nu mai sunt 18 milioane de alegători, ci vreo 15-16! Şi, mai grav, făceau presiuni asupra Curţii Constituţionale să “radă” din cvorum măcar 1,5 milioane de români cu drept de vot. La judecătorii Curţii a ajuns, de altfel, celebra hârtie prin care Ministerul Administraţiei şi Internelor susţinea că nu ştie câţi alegători sunt în România, contrazicându-şi propriul comunicat din zilele precedente. Vă amintiţi momentul: atunci s-au născut celebrele fraze “Eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie” (Ioan Rus, ministru PSD) şi “Să fugim din acest grup infracţional organizat!” (Vlad Moisescu, lider PNL Bucureşti).

Obiectivul acţiunii puciste în care a fost implicat Ministerul de Interne: scăderea pragului de cvorum, astfel încât participarea de 46,2% să devină, dintr-un condei, de peste 50%, cu efect imediat demiterea preşedintelui Băsescu.

A treia dovadă. Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, menţionează România, alături de Rusia, Ungaria, Belarus, Ucraina, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan şi Kazahstan, în rândul ţărilor unde exista un recul al democraţiei. “Din păcate, există semne de declin democratic în Ungaria şi provocări la adresa procesului constituţional în România”, a spus Hillary Clinton, care enumeră ţara noastră printre statele în care guvernele aplică “restricţii asupra drepturilor omului”. Prin intermediul Agenţiei France Presse, ştirea a fost difuzată pe toată planeta.

Amănunt important: declaraţia doamnei Clinton a fost făcută cu câteva ore înaintea unei întâlniri a acesteia cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. În acel context, Hillary Clinton a denunţat şi “o mişcare destinată să re-sovietizeze regiunea”. Brrr!... Şi a completat: “Încercăm să găsim mijloace eficiente pentru a încetini sau a împiedica” planul Moscovei.

Aceasta este, de fapt, singura veste bună. Nu şi pentru Dana Grecu, care aseară avea dileme, la Ministerul Propagandei: “Întrebarea e dacă Hillary Clinton ne-a dat un cap în gură sau un bobârnac. Concluzia mea e că ne-a dat un bobârnac. Un cap în gură ne-a dat Philip Gordon”. Adrian Ursu şi-a liniştit însă colegii de suferinţă: „Dacă va câştiga USL, n-au ce face, poa’ să vină şi mama lu’ Hillary Clinton, poa’ să vină şi trabucu’ lu’ bărba-su’!”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite