Dancă (PNL): Prin ordonanţa infamă a lui Toader s-a dat semnalul intrării luptei anti-corupţie într-o nouă etapă, a luptei anti-corupţie cu ordin de la partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Dancă. FOTO Facebook
Ionel Dancă. FOTO Facebook

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susţine că în prezent s-a intrat într-o npuă etapă „a luptei anti-corupţie“, adică în „lupta anticorupţie cu ordin de la partid“.

„Ordonanţa infamă a lui Tudorel Toader a fost publicată în Monitorul Oficial şi o dată cu ea s-a dat semnalul intrării luptei anti-corupţie într-o nouă etapă, a luptei anti-corupţie cu ordin de la partid.În mod parşiv, au folosit ca pretext observaţiile Comisiei de la Veneţia, sesizată de către Preşedintele României şi de către Partidul Naţional Liberal.În realitate, au răsturnat masa cu recomandările experţilor europeni şi au emis o Ordonanţă de urgenţă care blochează activitatea parchetelor şi pune procurorii sub bocancul politic al ministrului Justiţiei“, a scris purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, într-un mesaj pe Facebook. 

Reprezentantul PNL vorbeşte de atacuri multiple ale coaliţiei PSD-ALDE. „Războiul penalilor din PSD şi ALDE cu sistemul de justiţie a intrat în etapa atacurilor subversive cu lovituri multiple pe mai multe fronturi, la deruta opiniei publice, cu ţinte aflate într-o mişcare permanentă. Ordonanţa este o linie de atac împotriva procurorilor incomozi din dosare importante (Revoluţia din 1989, Protestele din 10 august, Tel Drum etc.). O altă direcţie de atac este sesizarea la Curtea Constituţională privind formarea completelor de judecată formate din 5 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. O decizie favorabilă a Curţii poate anula sentinţele definitive date de aceste complete de judecată din ultimii ani (inclusiv sentinţa lui Dragnea din dosarul Referendumul)“, a mai afirmat Dancă. 

Purtătorul de cuvânt al liberalilor mai atrage atenţia asupra unui alt proiect de lege. „În paralel, preşedintele Camerei Deputaţilor deleagă pentru o zi atribuţiile către mic-unealtă perfectă Florin Iordache pentru a sesiza CCR cu privire la un conlict între Parlament şi Ministerul public pe tema protocoalelor din Justiţie (Dosarul Tel Drum). Concomitent, în Senat se pregăteşte adoptarea unei legi pentru declasificarea unei Hotărâri CSAT din 2005 în baza cărora au fost încheiate protocoalele de colaborare dntre parchete şi serviciile de informaţii şi cu instituirea unei noi căi de atac pentru revizuirea unor sentinţe definitive“, a conchis Dancă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite