Politică

articolul anterior articolul urmator

Dăncilă le răspunde celor care spun că nu ştie limbi străine: Într-o lună de zile o să ies cu primul discurs în engleză

50
13 Nov 2019 21:06:08
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat miercuri seară că într-o lună de zile va pregăti primul său discurs în limba engleză. Aceasta a explicat că vorbeşte şi înţelege limba, dar nu o face „din teama de a nu face o greşeală”. Mai apoi, referindu-se la Klaus Iohannis, aceasta a afirmat că „preşedintele României trebuie să fie un om curajos”, căruia să nu-i fie frică atunci când discută cu un omolog sau şef de Guvern.

„Vorbesc limba engleză şi o înţeleg. Din teama de a nu face o greşeală nu am vorbit. Vreau să vă mai spun un lucru. Aproape toţi preşedinţii de stat vorbesc în limba lor. Pentru că sunt anumite lucruri care nu pot fi interpretate. Pentru cei care vorbesc engleza, franceza, am tot respectul. Dar, decât să vorbeşti, mulţi au vorbit în limba engleză şi au vorbit împotriva României. Luaţi discursurile din Parlamentul European. (...) Într-o lună de zile o să ies cu primul discurs în limba engleză”, a subliniat Viorica Dăncilă.
 
Precizarea liderului PSD a venit în contextul în care pe 1 noiembrie, într-o conferinţă de presă în care a fost rugată să vorbeasă în limba engleză, Dăncilă a sugerat că cei care nu vorbesc în limba română nu şi-ar susţine ţara.

Pe tema unei dezbateri electorale dintre aceasta şi Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe liderul de la Cotroceni că îi este teamă şi subliniază că un şef de Stat trebuie să fie un om curajos.

„Cred că preşedintele României trebuie să fie un om curajos. Dacă acum se teme cu o confruntare, mă întreb cu se teme atunci când vorbeşte cu un şef de stat sau Guvern şi trebuie să-şi susţină ţara”, a declarat preşedintele PSD.
 
VIDEO Viorica Dăncilă insistă şi îl cheamă din nou pe Iohannis la dezbatere. „E jenant să-ţi fie frică de o dezbatere cu o femeie”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

50 Comentarii

Popa Pius
13.11.2019, 21:19:54

Daca crezi ca engleza se invata cum se ia noroiul pe porci frecindu-se de gard... Si nici cu intelesul ei nu sta bine, altfel nu-i raspundea lui Bibi Netanyahu cu ”thank you” la fiecare intrebare. Cred ca daca o intreba ovreiul de vreo propunere indecenta tot asa raspundea...

+13 (19 voturi)
Radu Mircea
13.11.2019, 21:29:13

# He he , he he . intr-o luna de zile vom uita si numele Vasilichi . Este tipul de om care nu lasa nimic in urma sa , poate doar o duhoare .... hi hi hi hi ....

+13 (17 voturi)
Iobag Nerfos
13.11.2019, 21:23:09

the ducks comes from the trucks. cunoastem

+2 (4 voturi)
Lamuritorul
13.11.2019, 21:29:58

Vorbesc engleza si o inteleg, ies, nou, tanchiu, he-he!

+2 (4 voturi)
pandia theodor
13.11.2019, 21:34:18

Hei PROASTELE ROMANIEI DÄNCILÄ FIREA SI OLGUTA "NUR WER NICHT WIEL WEISST ;weisst NICHT WIEFIEL ER NICHT WEISST" sä vä traduc eu cä pentru voi e foarte greu :nimai cine nu stie multe nu stie cät de multe er nu stie. Trebuie sä fi tare neajutorat sä faci afirmatia cä intr-o lunä de zile vi cu primul discurs in limba englezä.Nu stiu dacä intro lunä esti in stare sä vi cu un discurs corect in limba ta maternä.

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (50)

Modifică Setările