Politică

articolul anterior articolul urmator

Dăncilă: Aceste alegeri sunt despre ce punem pe masă mâine şi cum ne creştem copiii

10
8 Nov 2019 21:28:01
Autor: News.ro
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, susţine că alegerile de duminică sunt ”despre ce punem pe masă mâine şi cum ne creştem copiii într-o ţară din care să nu mai vrea să plece”.

Dăncilă a abordat din nou tema tăierilor de pensii şi salarii şi a vorbit despre ”prea mulţi oameni politici ai dreptei care cred că România e oarbă şi nu îi vede aşa cum sunt - meschini şi plini de dispreţ”.


„Dragi români, Am văzut în ultima perioadă prea mulţi oameni politici ai dreptei care cred că România e oarbă şi nu îi vede aşa cum sunt - meschini şi plini de dispreţ, care cred că ţara noastră e amorţită şi că efectele dezastruoase ale măsurilor lor crude nu se vor face repede simţite. Ei cred că ne-am pierdut mândria de a fi români şi voinţa de a mai lupta ca să ne fie bine aici, la noi acasă. Că pot tăia pensii şi salarii, că ne pot închide spitalele şi că ne pot împovăra din nou cu taxe şi impozite.

Că pot pune toată puterea în mâna unui singur om care să confişte România ca pe propria feudă, care să îngenuncheze românii, an după an, până îşi pierd libertatea, speranţa şi încrederea că mai există instituţii şi conducători care să poată face ceva pentru ei”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Viorica Dăncilă.

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale consideră că ”ţara noastră nu e oarbă, nici amorţită, iar în piepturile noastre bate aceeaşi inimă de român, care a ştiut şi a putut întotdeauna să îşi schimbe soarta”.

”Dragi români, aceste alegeri sunt despre ce punem pe masă mâine şi cum ne creştem copiii într-o ţară din care să nu mai vrea să plece. Sunt despre România ca stat democratic şi european care merge înainte, nu înapoi, spre dictatură. Sunt despre libertatea şi drepturile pe care le avem aici, pe pământul nostru. La votul de duminică, alegeţi să ţineţi capul sus în faţa celor ce vor să ne îngreuneze traiul, în faţa acestui monopol al puterii care ameninţă să se instaureze! Alegeţi să-i judecaţi pe cei ce vă cer votul după ce au făcut în aceşti ani şi cât respect v-au arătat!”, a mai scris Dăncilă.

Aceasta afirmă că ea şi PSD rămân alături de români şi de România.

”Nu vom înceta niciodată să luptăm pentru o zi de mâine mai bună, în care niciun român nu stă cu teama că Iohannis şi ai lui îi vor lua şi ultimii bani de mâncare sau medicamente. Noi credem în dreptul la un trai decent şi credem în viitorul mai bun al României! Dragi români, duminica aceasta, votaţi cu inima, pentru prezent şi viitor, pentru noi şi generaţii”, a mai scris Dăncilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Camelian Propinatiu
8.11.2019, 21:32:44

Mai bine nu intră în turul 2 decât să piardă cu 85 la 15. E foarte complicat pentru PSD a mai găsi soluţii imediat după ce a cedat puterea.

+1 (3 voturi)
Omu' Petru
8.11.2019, 22:48:25

Se termina totul in cateva zile, maxim doua saptamani, si-o sa punem punct celei mai penibile perioade din politica romaneasca.

0 (4 voturi)
Matei Basarab
8.11.2019, 23:11:19

Veorik intelege ca tu si penalul Dracnea ati stins lumina in PSD fost PCR.

+1 (3 voturi)
Saas Abi
8.11.2019, 21:40:59

lasa pesedista gasuulita proasta..atit ca..cat ati pus pe masa ca deja pute toata Romania..dute tu si trage apa dupa tine

0 (4 voturi)
Manole Scarlat
8.11.2019, 21:59:28

Apostoli ai unui liberalism înşelător, aţi falsificat simţul naţiunei prin promisiuni irealizabile, considerând negreşit că a promite e nobil, dar a-şi ţine cuvântul e burghez. Patrioţi făţarnici, v-aţi prefăcut că vărsaţi lacrime pe nenorocirile poporului şi, îndată ce aţi ajuns la guvern, cea dentâi grije a voastră a fost de-a arunca sorţii pe cămaşa lui şi de a vă împărţi funcţiunile şi grasele sinecure, căci niciodată nu v-aţi gândit decât la satisfacerea poftelor voastre nesăţioase. Aţi întreit dările săteanului, l-aţi executat cu dorobanţul şi i-aţi vândut cenuşa din vatră, l-aţi bătut şi torturat prin subprefecţii şi agenţii voştri şi astăzi pozaţi în apărătorul lui. Aroganţi în cuvinte, când a fost vorba de fapte aţi îngenuncheat înaintea străinului şi i-aţi oferit faţa fără să vă gândiţi că palma aplicată pe dânsa o resimţea ţara pe obrazul ei. Peste noapte şi prin surprindere s-au introdus codici, traduşi rău din franţuzeşte, o organizare comunală tradusă, regulamente traduse; toate formele esterioare ale unei civilizaţii străine s-au introdus la noi: scumpe, sterpe, ultraliberale, neavând alt rezultat decât favorizarea străinilor în toate afacerile lor din România. (M. Eminescu)

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (10)