Dăncilă l-a reclamat pe Iohannis la CCR: Singura situaţie incertă din România e creată de Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax
Viorica Dăncilă. Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax

Premierul Viorica Dăncilă a deschis şedinţa de Guvern de joi anunţând că a depus la Curtea Constituţională a României sesizarea pe numele lui Klaus Iohannis pentru refuzul de a-i numi pe Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor, respectiv la Ministerul Dezvoltării.

„Singura situaţie incertă pe care o avem în acest moment este cea creată de Klaus Iohannis care blochează două numiri la două ministere importante. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în aceste momente. Nu ne permitem să schimbăm miniştri după ce au fost preluate dosarele pentru preşedinţia Consiliului UE şi după ce au fost stabilite priorităţile pe fiecare domenii în parte. Astăzi am sesizat CCR pentru a soluţiona acest blocaj făcut de domnul preşedinte. Nu mi-am dorit acest lucru, dar ambiţiile şi campaniile electorale nu trebuie să fie mai importante decât interesul românilor”, a declarat Viorica Dăncilă în şedinţa de Guvern de joi.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la ceremonia de lansare a proiectului ”România educată”, că s-a săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti, subliniind că, ”dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm”. Cât despre guvernarea PSD, şeful statului a spus: „În loc să vină cu oameni pregătiţi, înlocuiesc oameni slabi cu alţi oameni slabi. Au intrat într-un fel de circ“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite