Dăncilă, despre trădători şi pucişti: când vrei să-ţi omori preşedintele partidului, cu o lună de zile înainte de alegeri, înseamnă că miza ta este alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit joi seara, într-un interviu acordat Romania TV, despre reformarea partidului, trădătorii din PSD care s-au arătat cu prilejul moţiunii de cenzură, ca şi  despre propria campanie electorală şi şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale.

Preşedintele PSD a spus că este supărată pe cei din propriul partid din cauza a ceea ce s-a întâmplat la votul moţiunii de cenzură şi a subliniat că trădătorii din PSD se ştiu şi vor ieşi la iveală, întrucât probabil vor fi primii care vor cere plecarea sa. Viorica Dăncilă a spus că este vorba despre 5 membri PSD care au votat pentru moţiune şi că au făcut acest lucru din „motive personale”.

Premierul a spus că cei care în continuare „ organizează un puci se alătură trădătorilor de azi”.

„Astăzi a fost un puci, mai vrem încă un puci ? Să facă acest puci la ei acolo, în judeţele lor sau de unde vin. Acest partid nu mai are nevoie de trădători şi prima decizie pe care o s-o supun votului Comitetului Executiv (de vineri, ora 18.00 -n.r) este asta: cum avem cineva care a trădat partidul sau a făcut înţelegeri în defavoarea partidului să fie exclus. 

Puteau să oprească acest lucru, dar nu au ridicat un deget pentru că doreau căderea guvernului, din motive personale. O să vedem în perioada următoare cine a vrut funcţii, cei care au trădat, pentru că vor fi primii care vor cere să plece Viorica Dăncilă…dar sunt convinsă că vor fi mult mai multe persoane care vor condamna acest lucru. Ştiţi cum este iubesc trădarea, dar nu-i iubesc pe trădători. A venit timpul să facem această reformă de care a vorbit Marcel Ciolacu, prima reformă este să rămână oamenii de bună credinţă şi să plece trădătorii.  Degeaba facem lucruri bune pentru oameni dacă avem printre noi persoane care îşi urmăresc interesul personal. Nu aşa putem face paşi înainte”.

    

„Dacă organizezi un puci în care să dai jos preşedintele partidului, să elimini candidatul la prezidenţiale, înseamnă că tu vrei să vinzi partidul, vrei să dai partidul pe tavă pentru că ăsta este interesul tău. In condiţii normale, nu numai în ceea ce mă priveşte, în orice partid, în momentul în care vrei să-ţi omori preşedintele partidului cu o lună de zile înainte de alegeri, preşedinte al partidului care e şi candidat la prezidenţiale, înseamnă că miza ta este alta.

Să mai aştepte, poate câştigăm şi nu mai au ce omorî. Sunt convinsă că toţi cei din ţară au văzut ce s-a întâmplat astăzi în parlament”.

Viorica Dăncilă a spus că nu şi-a făcut un plan b pentru cazul în care moţiunea de cenzură trece şi că se va concentra pe întărirea partidului şi pe campania sa electorală. Premierul crede că sunt şanse ca următorul său loc de muncă să fie la Cotroceni.

„N-am să plec comisar european, pentru că nu-mi doresc acest lucru. Îmi doresc să rămân alături de partid. Acesta e un moment greu. Nu vreau să plec şi să văd că acest partid va fi desfiinţat de cei care vor răul acestui partid.

Iar acum lupta este foarte dură. Nu avem timp să-i ascultăm pe unii că e mai bine să ne ducem lângă Ponta şi să distrugem partidul. Oamenii puternici să meargă alături de echipă şi alături de candidat. Ceilalţi care au fost laşi şi trădători să ne lase în pace. Avem destulă forţă şi fără ei.

Toţi s-au gândit să-şi facă un loc călduţ după ce-şi termină mandatul. Eu nu mi-am aranjat nimic. Mulţi ar spune: chiar n-ai avut o previziune? Nu, m-am gândit mai mult la alţii decât la mine. În perioada următoare mă voi axa pe partid. Azi am primit telefoane, mesaje de la oameni care nu erau în partid  sunt convinsă că avem o şansă să câştigăm prezidenţialele şi sper ca după 24 locul de muncă să fie la Cotroceni”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite