Dăncilă: Domnul preşedinte vorbeşte de parcă am avea un tribunal la Bruxelles care să ne judece. Cred că trebuie să dea dovadă de demnitate la nivel european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Ploieşti, că preşedintele Klaus Iohannis vorbeşte de parcă am avea un tribunal la Bruxelles care să ne judece şi a susţinut că preşedintele „trebuie să dea dovadă de demnitate la nivel european”.

ntrebată în legătură cu afirmaţia preşedintelui Iohannis că Guvernul dă vina pe Bruxelles pentru toate nereuşitele, Viorica Dăncilă a declarat: „Dl Iohannis vorbeşte de parcă am avea un tribunal la Bruxelles care să ne judece ceea ce facem bine sau ceea ce facem rău. Noi suntem stat membru al UE şi cred că dl preşedinte trebuie să dea dovadă de demnitate la nivel european, să fim trataţi în mod egal cu celelalte state europene. Ceea ce nu merge bine avem toată deschiderea de a discuta cu instituţiile europene, dar această abordare mi se pare o abordare greşită şi lipsită de demnitate. Eu mi-am propus încă de la preluarea mandatului, împreună cu miniştrii Cabinetului meu, să cerem să fim trataţi cu demnitate, ca un stat membru care are obligaţii, dar are şi drepturi egale cu celelalte state membre. Această abordare mi se pare o abordare greşită”.

Premierul a susţinut că Guvernul României a făcut paşi importanţi în toate domeniile, astfel încât să ne aliniem normelor europene.

„Bine, mai sunt lucruri de făcut, mai avem paşi de făcut, dar am încercat - şi ca fost europarlamentar ştiu cât este de important acest lucru - să ne aliniem normelor europene, dar în acelaşi timp să nu acceptăm dublul standard, şi nu mă refer la dublul standard numai pe parte alimentară, pe partea de produse, mă refer la dublul standard în modul în care suntem trataţi în UE. Eu cred că România trebuie să fie tratat ca un stat cu drepturi egale, să stea la masa deciziei şi ceea ce este bun pentru România să fie bun şi pentru celelalte state, ceea ce i se cere României să fie cerut şi altor state. Deci eu consider că această abordare este o abordare greşită şi nu pot să fiu de acord cu ea”, a afirmat Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite