Politică

articolul anterior articolul urmator

Dăncilă: Am fost premierul cel mai jignit din România. Nu înţeleg aceste jigniri, mai ales că ele vin din partea bărbaţilor

31
13 Aug 2019 21:21:47
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că este cel mai jignit prim-ministru din România.

„Nu pot fi de acord cu aceste jigniri. Vreau să spun că am fost premierul cel mai jignit din România, poate pentru că am fost femeie, nu înţeleg acest lucru. Nu înţeleg aceste jigniri, mai ales că ele vin din partea bărbaţilor. Mă întreb dacă aşa se comportă cu partenerele lor, aşa se comportă cu prietenele, cu soţiile. Putem avea o discuţie civilizată şi cred că la acest standard trebuie să ne raportăm, nu am să răspund celor care vin cu tot felul de jigniri şi cu tot felul de cuvinte grele, cu această violenţă verbală. Eu cred că nu asta caracterizează poporul român şi dacă ei cred că aşa câştigă mai mult şi că venind cu aceste jigniri şi dezinformări sunt mai puternici, eu le spun că se înşală. Cred că aceasta dovedeşte calitatea lor şi dacă ne judecă pe noi, prima dată trebuie să uite în oglindă şi să vadă cum sunt ei pentru că în momentul în care vii cu astfel de jigniri... citeam astăzi un nou membru în politică, a dus nişte aprecieri şi nişte expresii greu de calificat”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a mai spus că trebuie luptat împotriva corupţiei, dar şi împotriva criminalităţii. Întrebată dacă este mulţumită de cum decurge ancheta de la Caracal, Viorica Dăncilă a spus: "Ancheta este făcută de DIICOT, nu pot spune eu dacă sunt mulţumită sau nemulţumită. Pentru mine este important să iau toate măsurile ca cei vinovaţi să plătească, este important să aduc din punct de vedere legislativ acele elemente astfel încât fie că vorbim de Ministerul Justiţiei, fie că vorbim de situaţiile de urgenţă, fie că vorbim de Ministerul Afacerilor Interne, să avem aceste reglementări pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple".

Ea a mai spus că sunt deja pregătite ordonanţe pentru reglementarea situaţiilor de urgenţă.

"Pentru mine este important ca să avem un adevărat război împotriva criminalităţii, trebuie să luptăm împotriva corupţiei - foarte corect, dar trebuie să luptăm şi împotriva criminalităţii. Este foarte important ca pe viitor să am o campanie susţinută împotriva traficului de persoane şi să aduc alături de mine pe toţi cei care vor să ducem această luptă. Este important ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple şi pentru acest lucru cred că ca ar trebui să existe un consens la nivel naţional. Nu este corect, nu este uman, nu este de acceptat ca pe o tragedie să încercăm să venim cu elemente politice, să încercăm să politizăm un astfel de eveniment tragic", a susţinut Dăncilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Dream
13.08.2019, 21:26:15

Gresit scorpie traseista. Cele mai multe 'jigniri" le primesti din partea femeilor care nu suporta sa vada analfabete la guvernarea tarii.

+5 (9 voturi)
silent warrior
13.08.2019, 21:28:48

Hai mai ... Mititica, ce victima e... Cum o jignesc pe ea oamenii si ea n-are nicio vina ... Se apropie alegerile si a inceput s-o arda la coarda sensibila. Vechea smecherie pentru prosti.... Greata multa

+7 (11 voturi)
rbie ba
13.08.2019, 21:41:29

S-ar putea sa aiba legatura cu faptul ca ne pregatim sa omoram pe cineva si cautam explicatii. Eu ma stiu cdurat - ii urasc sii ii jignesc pe toti romanii la fel si spun de mult ca e imposibil sa am de a face cu ei. Cine "nu intelege" e ca ei.ai are aceleasi interese.

-1 (3 voturi)
Paloma
13.08.2019, 21:43:41

Faptul ca esti analfabeta si incompetenta este un adevar, nu o jignire ! O jignire pentru tara asta este prezenta ta in fruntea guvernului !!!

+12 (16 voturi)
karas
13.08.2019, 21:44:16

Ai grait bine de data asta... "Am fost 'premierul' cel... :) Ai fost, ai dreptate.

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările