Dăncilă i-a trimis lui Iohannis 6 nume noi de miniştri. 3 sunt de la ALDE. Propuneri-surpriză la Interne şi la Educaţie. Cine l-a trădat pe Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă i-a anunţat pe cei trei parlamentari ALDE pe care i-a propus pentru portofoliile rămase vacante, în ciuda faptului că formaţiunea condusă de Tăriceanu a ieşit de la guvernare. Graţiela Gavrilescu se întoarce la Ministerul Mediului după doar două săptămâni de Opoziţie. Ioan Cupă a fost propus pentru Energie, în timp ce Ştefan Băişanu pentru Relaţia cu Parlamentul.

„Am decis să nominalizez reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile vacante. Am toată aprecierea penru cei din ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate“, a declarat Viorica Dăncilă. 

„Pornind de la interesele României am luat decizia de a nominaliza pe Graţiela Gavrilescu pentru Mediu şi vicepremier, Ioan Cupă pentru Energie, iar pentru Relaţia cu Parlamentul Ştefan Băişanu“, a completat Dăncilă. 

Premierul a anunţat că îi trimite şi noi propuneri de miniştri pentru portofoliile vacante: Dan Chirilă, actual secretar de stat, pentru şefia MAI, Camelia Gavrilă la Educaţie, iar Dan Matei pentru funcţia de vice-prim-ministru.

Varujan Vosganian, vicepreşedinte al ALDE şi lider al deputaţilor liberal-democraţi, susţine că încercarea PSD de a lua mai mulţi nemulţumiţi de ieşirea de la guvernare în Cabinetul Dăncilă pentru a fi miniştri şi pentru a evita un vot în Parlament e un şiretlic care nu „va ţine juridic“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite